Remus Mihalcea, deputat PSD de Argeș: Ministerul Sănătății are soluții la criza medicamentelor antitermice și antiinflamatoare pentru copii!

de | 20.12.2022 09:11 | Știri, După subiect, Politic

Deputatul PSD de Argeș, Remus Mihalcea, a precizat astăzi că ”Ministerul Sănătății are soluții la criza medicamentelor antitermice și antiinflamatoare pentru copii”, făcând referire astfel la listele communicate cu alte produse echivalente care pot fi achiziționate de părinți pentru tratarea copiilor.

După ce în mai multe farmacii s-a constatat lipsa unor medicamente antitermice pentru copii, ieri Ministerul Sănătății. (MS) a venit cu câteva precizări. Astfel, MS a anunțat că Paracetamolul pentru copii și Panadol Baby lipsesc din farmacii din motive comerciale și a precizat ce medicamente antitermice și antiinflamatoare sunt disponibile.

”Există într-adevăr probleme cu stocurile unor medicamente anti-termice și anti-inflamatoare din partea anumitor producători. Motivele sunt strict comerciale și nu au nicio legătură cu politica sau cu deciziile Ministerului Sănătății. Asta nu înseamnă că ministrul Sănătății nu e preocupat de acest aspect. La finalul săptămânii, acesta a comunicat public listele cu alte produse echivalente care pot fi achiziționate de părinți pentru tratarea copiilor, pe baza recomandărilor medicului. Aceste liste cu medicamentele disponibile circulă deja în toată presa și părinții interesați deja le-au achiziționat sau pot să le achiziționeze din farmacii.”, a declarant Remus Mihalcea potrivit comunicării PSD Argeș.

Sursă foto: Facebook PSD Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

POR 2021 – 2027, o oportunitate pentru toate comunitățile din Argeș!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Remus Mihalcea