anchetaonline.ro

Reprezentant pentru o zi. Doi tineri, în conducerea Consiliului Județean Argeș

de | 02.05.2023 15:37 | Lifestyle, Administrație, Județean, Pitești, Știri

Astăzi, de Ziua Națională a Tineretului, Sebastian Zidaru, în vârstă de 18 ani, elev în clasa a XII-a al Liceului Teoretic “Ion Barbu” Pitești și Ștefan Adrian Stolniceanu, în vârstă de 17 ani, elev în clasa a XI-a, la Liceul Teoretic “Ion Cantacuzino” Pitești au ocupat, pentru o zi, funcția de președinte/vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș. Acest lucru a fost posibil datorită proiectului ”Reprezentant pentru o zi”, derulat la nivel local de Fundația Județeană pentru Tineret Argeș.

Președinte al Consiliului Școlar al Elevilor la Liceul Teoretic ”Ion Barbu” din Pitești și vicepreședinte al Consiliului Județean al Elevilor Argeș, Sebastian Zidaru este implicat și în voluntariat, fiind președintele filialei argeșene a Asociației ”Viitorul Suntem Noi”, organizație non-guvernamentală cu scop filantropic. De asemenea, Ștefan Adrian Stolniceanu a accesat proiectul ”Reprezentant pentru o zi” din dorința de a descoperi cât mai multe lucruri legate de administrația publică locală. Proiect a fost gândit la nivel național și a fost implementat la nivel local de Fundația Județeană pentru Tineret Argeș. Scopul proiectului ”Reprezentant pentru o zi” este acela de a oferi tinerilor posibilitatea de a cunoaște, în detaliu, activitatea pe care cei aleși prin vot, de către cetățeni, o desfășoară în slujba celor care i-au ales.

”Susținem înființarea Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret”

Astfel, marți dimineață, începând cu ora 09.00, Sebastian Zidaru și Ștefan Adrian Stolniceanu s-au prezentat la locul de muncă, mai exact la sediul Consiliului Județean Argeș. Aici au fost primiți de vicepreședinții Adrian Dumitru Bughiu și Marius Nicolaescu.

”Eu am participat și la prima întâlnire organizată de Consiliul Județean Argeș pe tema înființării Consiliului Consulativ. Ne dorim și susținem înființarea acestui Consiliu Consultativ pe Probleme de Tineret dar trebuie să strângem mai multe organizații din întreg județul, pentru a fi mai reprezentantiv pentru societatea civilă. Și asta depinde numai de noi, ONG –urile. Dar este important că se fac pași în aceată direcție, lucru și din partea administrației. Oricum se poate remarca o schimbare în ceea ce privește relația administrației publice cu tinerii, stăm la masă și discutăm. Am remarcat și o mai mare transparență și tot mai multe politici de tineret”, a precizat Sebastian Zidaru, potrivit informării publicate pe pagina de Facebook a CJ Argeș.

”Sunt tineri care își doresc să se implice”

“Eu cred că ar trebui ca organizațiile non guvernamentale pentru tineri să fie mai bine promovate. Sunt tineri care își doresc să se implice mai mult, poate chiar să facă voluntariat, dar nu știu cum pot să facă asta”, a explicat Ștefan Adrian Stolniceanu, potrivit sursei citate.

De la ora 09.30, studenți ai Universității din Pitești, reprezentați ai ONG – urilor din Argeș, direcției Județene pentru Tineret și Sport au participat, în cadrul proiectului C.J. Argeș – “Ziua Porților deschise” – la o masă rotundă, la care s-au dezbătut două teme majore:

  • Administrația publică locală – rol, atribuții, responsabilități.
  • Ce-și doresc tinerii zilelor noastre.

Fiind studenți ai Facultății de Științe Economice și Drept a Universității Pitești și ai Facultății de Istorie o parte dintre ei vor putea lucra chiar la Consiliului Județean Argeș sau la instituțiile subordonate. Au avut astfel ocazia să vadă, în mod concret, ce presupune activitatea unei instituții publice județene.  Vicepreședinții Marius Nicolaescu și Adrian Dumitru Bughiu le-au urat bun venit și le-au vorbit despre instituția Consiliului Județean Argeș, atribuțiile funcțiilor executive, dar și domeniile de care se ocupă. Ania Herman, una dintre cele mai tinere angajate ale C.J. Argeș, le-a povestit despre modul în care a fost primită și integrată în echipa C.J. Argeș. De asemenea, a fost un dialog deschis, cu directorul executiv al Direcție de Cultură,Turism și Tineret, Roxana Stoenescu, directorul economic al CJ Argeș, Carmen Mocanu, arhitectul șef al județului, Andreea Tache, managerul Muzeului Județean Argeș, Cornel Popescu și reprezentantul Serviciului public Salvamont Argeș, Cristian Toma, care le-au vorbit tinerilor despre domeniile lor de activitate, dar și cu Simona Bocanu, director Direcția Județeană pentru Tineret Argeș.

Sursă foto: Facebook CJ Arges.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Doar AICI piteștenii pot să pună muzică. Cel mai mare loc de joacă pentru copii, din Argeș, a fost finalizat!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Consiliul Județean Argeș