Doar AICI piteștenii pot să pună muzică. Cel mai mare loc de joacă pentru copii, din Argeș, a fost finalizat!

de | 02.05.2023 13:32 | Știri, Administrație, Județean, Lifestyle, Pitești

Cei mai mici cetățeni ai Piteșiului au motive de bucurie. Administrația locală, prin SPEP, a inaugurat astăzi obiectivul de investiții ”Amenajare loc de joacă pentru copii, Parcul ”Lunca Argeșului” – etapa II – zona șah”. Un lucru interesant de punctat la acest loc de joacă este că a fost instalat și un amplificator prin care muzica pusă pe telefon se redă la un volum mai mare. În consecință, iată că avem și primul loc de joacă unde piteștenii își pot pune muzica dorită, dezvoltându-și aptitudinile de DJ.

Contractul de execuție a lucrărilor, în valoare de 2.438.301,66 lei fără TVA, a fost derulat de către constructorul DFS Center Grup și a fost finalizat în trei luni de la demarare. Lucrările, desfășurate pe o suprafață de aproximativ 1.142 mp, în interiorul parcului, au constat în dotarea cu echipamente noi pentru locul de joacă, amplasate în funcție de vârsta pentru care au fost prevăzute. De asemenea, perimetrul destinat copiilor a fost acoperit cu o suprafață antitraumă turnată, compactă, uniformă, plană, fără întreruperi, într-o cromatică bogată, un panou informativ fiind montat pentru a oferi utilizatorilor detaliile necesare cu privire la echipamentele de joacă și la modul corect de utilizare a acestora.

Sursă foto: Primăaria Pitesti

”Echipamentele montate în zona de activități includ un complex de joacă tip 1, un leagăn tip 1, un complex de joacă tip 2, o trambulină, un leagăn tip 3, un ansamblu de cățărare, echipament pe arc elicoidal tip 1, echipament pe arc elicoidal tip 2, un carusel tip 1, un carusel tip 2, un carusel tip 3 și un panou cu instrucțiuni. Complexul de joacă este compus din 6 turnuri, 33 de acoperișuri și 7 tobogane și este destinat unui număr de maximum 342 utilizatori simultan, cu vârste cuprinse între 4 și 14 ani”, se arată în comunicatul transmis de administrația locală din Pitești. Noul loc de joacă pentru copii este cel mai mare astfel de amplasament, la acest moment, din Argeș, fiind conceput astfel încât, pe lângă distracție și dezvoltarea abilităților fizice, să stimuleze coordonarea și lucrul în echipă.

Sursă foto: Facebook Primăria Pitești.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

În Prundu! Piteștenii pot duce gunoiul la containerele îngropate

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Municipiului Pitești

Ultimele articole