Reprezentanții unui ocol silvic din Argeș – depistați pentru fals și uz de fals!

de | 26.09.2022 20:34 | Eveniment, Județean, Știri

Reprezentanții unui ocol silvic privat, din județul Argeș, au fost depistați de către Polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, alături de specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești- Biroul Județean Argeș, pentru emiterea de documente privind exploatarea de masă lemnoasă, fără ca acestea să corespundă cu exploatările realizate în fapt.

În urma verificărilor, s-a stabilit aceștia ar fi făcut 3 acte false pentru justificarea provenienței lemnului. Acestea nu au corespuns cu realitatea însă, deoarece locațiile care arătau unde s-a acționat exploatarea forestieră erau diferite pe hârtie, față de cele din realitate.

Se pare că reprezentanții ar fi falsificat actele în beneficiul unei societăți comerciale cu sediul în comuna Vulturești.

Polițiștii au întocmit dosar penal.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals informatic, conform art. 322 și 325 din Codul Penal.

De asemenea, au fost aplicate amenzi în valoare totală de 35.000 de lei și a fost luată măsura de confiscare valorică a materialului lemnos care avea o valoare de 49.392,68 de lei.

 

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Șoferii nu se învață minte! Trei bărbați beți la volan!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Ploiești | Vulturești

Ultimele articole