Reținută pentru tentativă de omor! O mamă din Topoloveni a incendiat apartamentul în care locuia împreuna cu copilul de 8 ani!

de | 04.01.2024 17:32 | Știri, Eveniment, Importante

O alertă de incendiu, ce a izbucnit într-un apartament situat la etajul 3 al unui bloc din Topoloveni, a pus în alertă autoritățile din Argeș la data de 27 decembrie.

Incidentul a fost sesizat în jurul orei 03:30, atunci când la fața locului au intervenit polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni, dar și pompieri, care au localizat și stins incendiul.

Ştirea iniţială (comunicat I.P.J. Argeş din data de 27.12.2023):

În cursul nopții trecute, în jurul orei 03:30, polițiștii din cadrul Poliției
Orașului Topoloveni au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că, întrun apartament, situat la etajul 3 al unui imobil din orașul Topoloveni, ar fi izbucnit un incendiu.
La fața locului s-au deplasat grupa operativă și polițiști de ordine publică din cadrul Poliției Orașului Topoloveni, precum și pompieri, care au localizat și stins incendiul.
Polițiștii au asigurat măsurile de ordine publică și au sprijinit evacuarea persoanelor din blocul unde era situat apartamentul afectat de incendiu.„, transmite IPJ Argeș.

La fața locului au fost identificate două persoane. A fost vorba despre o femeie în vârstă de 35 de ani, inconștientă, și copilul acesteia, în vârstă de doar 8 ani, care era conștient.

Ambele persoane au fost preluate de către echipajele medicale și transportate la spital.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere prin incendiere.
Totodată, se efectuează verificări în vederea stabilirii situației de fapt și luarea măsurilor legale în consecință..”, informează IPJ Argeș.

În urma unei actualizări efectuate astăzi, 4 ianuarie, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru infracțiunea de distrugere (în varianta distrugerii prin incendiere, dacă este de natură să pună în pericol alte persoane sau bunuri) – art. 253 alin. 4 din Codul penal.

Ulterior, cercetările au fost continuate la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, procedându-se la extinderea urmăririi penale cu privire la infracţiunea de tentativă de omor prin raportare la cea de violenţă în familie.

În cursul zilei de 04 ianuarie 2024, în urma aspectelor rezultate din cercetarea la faţa locului, examinarea unor mijloace materiale de probă, constatările reprezentanţilor I.S.U. Argeş în contextul intervenţiei echipajelor de pompieri, declaraţiile persoanelor audiate, precum şi ale persoanei bănuite de săvârşirea faptei cercetate (violenţă în familie în varianta agravată a tentativei de omor şi distrugere prin incendiere), fiind vorba de mama persoanei vătămate minore (în vârstă de 8 ani), aceasta a dobândit succesiv calitatea de suspect, apoi de inculpat în cauză.”, mai precizează IPJ Argeș.

Astfel, față de mama copilului s-a dispus reţinerea preventivă pentru durata de 24 de ore, urmând ca aceasta să fie prezentată judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş cu propunere de luare a măsurii
arestării preventive.

Precizăm că efectuarea în continuare a urmăririi penale, punerea în mişcare a acţiunii penale sau dispunerea unor măsuri preventive reprezintă etape şi activităţi de urmărire penală reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, respectiv asigurarea unei bune desfăşurări a procesului penal, activităţi care nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”, transmite IPJ Argeș.

 

Foto descriptiv gazetadebistrita.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Șofer de 26 de ani din Mioveni – prins beat și drogat la volan!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole