Dirijorul Walter Hilgers și violonista Simina Croitoru revin la Filarmonica Pitești

de | 05.02.2024 10:41 | Pitești, Lifestyle

Joi, 8 februarie, Filarmonica Pitești organizează concertul simfonic extraordinar cu pagini semnate de Bruch și Mendelssohn.

Evenimentul se va ține de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional iar alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, revin dirijorul german Walter HIlgers și violonista Simina Croitoru.

Programul cuprinde: M. Bruch – Concertul nr. 1 pentru vioară și orchestră în sol minor și F. Mendelssohn – Simfonia nr. 3 în la minor, Scoțiana.

Walter Hilgers - Dirijorul Walter Hilgers și violonista Simina Croitoru revin la Filarmonica Pitești

Walter Hilghers s-a născut în Germania, la Stolberg/Rhein și este absolvent al Academiei de Muzică din Aachen, la clasele de tubă, pian şi contrabas. A fost profesor de tubă şi muzică de cameră pentru suflători la universităţile de profil din Düsseldorf, Aachen, Lübeck, Hamburg şi Weiman. A dirijat orchestrele filarmonicilor din Zagreb, Monte Video, Berlin, Viena, Munchen, Nissa, Bucureşti,  Buenos Aires, Frankfurt ș.a. În 30 de ani de activitate orchestrală, a fost interpret sub bagheta lui Herbert von Karajan, Lorin Maazel, Claudio Abbado, Daniel Barenboim, Zubin Mehta, André Previn, Pierre Boulez, Georg Solti, James Levin, Seiji Ozawa, Riccardo Muti, Bernhart Haitink și Günter Wand. Ca pedagog, solist, interpret de muzică de cameră şi dirijor, a străbătut Europa, Statele Unite ale Americii, America de Sud, Australia şi Asia. Împreună cu Ansamblul de suflători „German Bras”, pe care l-a fondat, a avut reprezentaţii în concerte, înregistrări audio şi video, recunoscute în întreaga lume. Este director artistic onorific al Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti.

Simina Croitoru - Dirijorul Walter Hilgers și violonista Simina Croitoru revin la Filarmonica Pitești

Violonista Simina Croitoru face parte dintr-o familie de muzicieni, fiind fiica Ioanei şi a lui Gabriel Croitoru. Încă de la vârsta de şapte ani a cucerit primele premii la concursurile internaţionale de vioară. Aceasta a susţinut recitaluri la Ateneul Român, Sala Dalles, Academia de Muzică, Sala Radio şi la filarmonicile din Braşov, Oradea, Ploieşti, Cluj, Bacău, Piteşti. A concertat alături de Orchestra Simfonică Bucureşti şi Orchestra Simfonică Sonderhausen din Germania. Simina a participat la turnee artistice, susţinând concerte televizate în: Italia, Austria, Germania, Elveţia, Republica Cehă, Ungaria, Turcia. Şi-a perfecţionat studiile la Academia de Muzică Franz Liszt din Weimar. A mai fost prezentă la Filarmonica Piteşti în stagiunile trecute, bucurându-se de succes.

Cei interesați de concert pot achiziționa bilete de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro.

Prețul biletului diferă în funcție de categoria locului. acesta fiind 40 de lei sau 50 de lei.

De precizat că elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

 

Foto: Filarmonica Pitești

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

 

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Austria | Bacău | Cluj | Filarmonica Pitești | Germania | Italia | Oradea | Pitești | Turcia | Ungaria | Viena

Ultimele articole