Rezultatele DiscoverEU, anunțate în mai 2023. Tinerii vor călători GRATUIT cu trenul prin Europa

de | 01.04.2023 17:53 | Știri, Lifestyle, Național

S-a terminat rundă de primăvară a înscrierilor pentru Discover EU. Tinerii care vor primi permisul gratuit vor putea vizita Europa cu trenul. Rezultatele primei runde vor fi anunțate în luna mai a acestui an. O nouă rundă este anunțată în toamnă.

Runda de înscrieri de primăvară Discover EU a fost lansată de către Comisia Europeană pe 15 martie. În total, 35.000 de tineri vor primi un permis gratuit de călătorie de cale ferată cu care pot explora Europa.

Pentru a câştiga permisul de călătorie, tinerii au fost nevoiți să se înscrie pe portalul european pentru tineret, să răspundă la un quiz alcătuit din 5 întrebări şi la încă o întrebare suplimentară (drept criteriu de departajare în caz de scoruri egale). Candidaţii selectaţi născuţi în perioada 1 iulie 2004 – 30 iunie 2005 vor putea călători în Europa pentru o perioadă de până la 30 de zile în cursul perioadei de călătorie cuprinse între 15 iunie 2023 şi 30 septembrie 2024. Această rundă de înscrieri este deschisă candidaţilor din Uniunea Europeană şi din ţările terţe asociate la programul Erasmus+, precum Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia şi Turcia. Rezultatele acestei selecții sunt anunțate în luna mai. O nouă rundă de înscrieri este așteptată în toamna acestui an.

Foto descriptiv.  Sursă foto: europa.eu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ziua Păsărilor – acțiunea de birdwatching. Cormoranul mic, observat la barajul Prundu

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Comisia Europeană