Risc însemnat de avalanșă în Bucegi. Recomandări pentru turiştii care merg pe Valea Prahovei

de | 23.03.2024 11:23 | Național, Lifestyle

Salvamont Prahova a anunțat vineri, 22 martie, că în munții Bucegi riscul de producere a unor avalanșe este unul însemnat.  Astfel, salvamontiștii le recomandă turiștilor să nu se aventureze pe traseele care leagă stațiunile montane de pe Valea Prahovei și Platoul Bucegi sau pe văile din Abruptul Prahovean.

Potrivit Salvamont Prahova, în ultimele zile a nins foarte mult în Bucegi, iar pe unele văi și pante zăpada s-a adunat în troiene mari de 2-3 metri. Mai mult de atât, în zona crestelor sunt cornișe și plăci mai vechi de vânt acoperite de zăpadă proaspătă.

Așadar, în aceste zone riscul de declanșare al unor avalanșe medii și mari este însemnat. În cazuri izolate, unele avalanșe pornite de la altitudini mai mari de 1800 m pot coborî și sub această altitudine, chiar până la baza văilor.

Rugăm turiștii să nu se aventureze pe traseele turistice montane care fac legătura între stațiunile de pe Valea Prahovei și Platoul Bucegi sau pe văile din Abruptul Prahovean.
Cum vremea se anunță frumoasă în acest week-end, vă sfătuim să abordați doar traseele turistice montane de la baza muntelui sau să practicați sporturile de iarnă pe pârtiile din Sinaia și Azuga.”, recomandă Salvamont Prahova într-o postare pe pagina de Facebook

Foto descriptiv Facebook Salvamont Prahova

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Ionel Ganea a rămas fără permis de conducere 30 de zile şi a fost amendat

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bucegi | Salvamont Prahova