Un român, fost militar a fost dat dispărut în Libia. Precizări făcute de MAE

de | 14.04.2023 22:15 | Știri, Eveniment, Național

Un român, fost militar a fost dat dispărut vineri, 14 aprilie, în Libia. Acesta lucra în ultima perioadă la o firmă de pază și securitate.

Inițial s-a crezut că românul ar fi fost răpit dar Ministerul Afacerilor Externe a anunțat în această seară faptul că acesta se află în custodia autorităţilor şi nu se află în pericol.

MAE

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, din dispoziţia ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, au fost dispuse în regim de urgenţă măsuri specifice, în cooperare cu instituţiile partenere, pentru soluţionarea rapidă a situaţiei cetăţeanului român aflat în custodia autorităţilor libiene, de îndată ce situaţia acestuia a fost cunoscută de autorităţile române.

 

MAE menţionează că, în conformitate cu datele obţinute prin intermediul Ambasadei României în Libia (relocată în Tunisia) şi al conducerii misiunii EUBAM (EU Border Assistance Mission) din Libia în serviciul căreia se află cetăţeanul român ca angajat al unei companii de securitate private care asigură protecţia personalului misiunii EUBAM, nu este răpit, ci se află în custodia autorităţilor libiene”, se arată în comunicatul de presă transmis de minister.

Fostul militar a lucrat la Grupul Naval al Forțelor pentru Operații Speciale, era scafandru și avea pregătire și de parașutist.

 

Foto descriptiv

 


Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Stelică Crăciun a pierdut definitiv fostele alimentări și restaurante luate de la Supercom

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: MAE

Ultimele articole