Un român a mers la BNR cu un teanc de bani arși. Ce răspuns a primit din partea băncii

de | 19.07.2023 19:02 | Știri, Eveniment, Național

Majoritatea românilor știu că pot  că înlocui la ghișeele Băncii Naționale bancnotele uzate sau deteriorate, dar v-ați întrebat până acum ce se întâmplă cu cele arse?

În acest sens, un român și-a încercat norocul la Banca Națională a României, unde s-a prezentat cu trei teancuri de bancnote topite. Teancurile erau formate din bancnote de 100 şi 200 de lei.

Cetăţeanul a cerut să i se schimbe banii şi să primească unii noi, având în vedere că nimeni nu îi primea în acest stadiu de degradare.

Răspunsul dat de BNR este unul surprinzător pentru mulți. Ei i-au spus românului că poate pleca acasă cu bani noi, în stare perfectă.

Reprezentanții băncii au postat un mesaj în mediul online, în care au explicat exact cum s-a întâmplat totul.

Potrivit BNR, bancnotele deteriorate pot fi preschimbate în anumite condiții. Ele trebuie să aibă elementele de identificare (seria și numărul) prezente, iar gradul de deteriorare să nu depășească 40% din suprafața bancnotei.

Astfel, românul se poate considera norocos, pentru că, deși aflate într-o stare avansată de degradare, bancnotele îndeplineau criteriile de mai sus.

Zilele trecute, am primit solicitarea de a înlocui chiar un teanc de bancnote arse. În acest caz specific, operațiunea de preschimbare a putut fi realizată, întrucât bancnotele îndeplineau criteriile pe care vi le-am detaliat într-un videoclip anterior, mai exact prezentau elementele de identificare (seria și numărul).

Chiar dacă erau arse, nu le lipsea mai mult de 40% din suprafață”, se arată în mesajul BNR.

Dacă vă aflați în această situație și dețineți astfel de bancnote, care întrunesc condiţiile de mai sus, vă puteți adresa sucursalelor BNR.

sursă foto captură video Instagram BNR

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

A doua Navă Multirol a fost lansată la apă

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: BNR

Ultimele articole