Un român, printre victimele exploziei de la hidrocentrala din Italia

de | 10.04.2024 22:10 | Național, Eveniment

În urma exploziei devastatoare de la hidrocentrala Enel Green Power de pe Lacul Suviana, trei muncitori și-au pierdut viața, iar patru sunt încă dați dispăruți. Alte cinci persoane se află internate în stare gravă în spitale.

Printre victimele care și-au pierdut viața se află și un român, care a ales că părăsească România, în căutarea unui trai mai bun.

Pavel Petronel Tănase avea 45 de ani și era rezident în Settimo Torinese, provincia Torino, relatează g4media.ro

În urma acestui eveniment tragic, doi copii gemeni au rămas orfani.

El lucra pentru una dintre firmele care asigurau întreținerea hidrocentralei de pe lacul de acumulare de la Suviana,

Incidentul nefericit a avut loc marți, 9 aprilie. Românul lucra la centrală, alături de colegii săi, iar în jurul orei 14:30, o turbină a explodat la circa 40 de metri sub nivelul apei. Explozia a fost urmată de un incendiu, dar și de o cedare a structurii, care a dus la inundarea nivelului inferior.

Potrivit sursei citate, la fața locului au intervenit aproximativ șaptezeci de pompieri, carabinieri, ambulanțe și elicoptere, care au preluat răniții. De asemenea, prezenți la locul tragediei au fost și primarul Matteo Lepore, prefectul de Bologna Attilio Visconti, directorul general al Enel Green Power, Salvatore Bernabei, și directorul Enel Italia, Nicola Lanzetta.

Celelalte victime identificate sunt un bărbat de 73 de ani, rezident în San Marzano di San Giuseppe (provincia Taranto), și unul de 35 de ani, rezident în Sinagra (provincia Messina).

Foto ilfattoquotidiano.it

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Explozie la o centrală hidroelectrică, în Italia! 4 victime au arsuri grave, iar 6 persoane sunt dispărute

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Italia

Ultimele articole