Români arestați în Franța, după ce au spart zeci de magazine de materiale de construcții

de | 04.03.2024 11:45 | Național, Eveniment

Patru români, cu vârste cuprinse între 20 și 25 de ani, au fost arestați în Franța după ce au spart mai multe magazine de materiale de construcții.

Principala țintă erau drujbele, în special cele de marcă Stihl, recunoscute pentru calitatea lor superioară și ușurința de revânzare.

Potrivit stiridiaspora.ro, românii au furat peste 300 de drujbe, în valoare de peste 140.000 de euro, pe care le-au trimis ulterior în România.

Se pare că hoții aveau complici în țară, care se ocupau de comercializarea mărfurilor furate.

Potrivit sursei citate, hoții acționau în mai multe localități, inclusiv Bergerac, Agen, Saint-Médard-de-Mussidan, Feytiat, Chancelade, La Roche Chalais, Puymoyen, Saint-André-de-Cubzac, Montigna și Brive.

Ancheta a durat o lună și jumătate, iar românii au fost identificați după un furt la Lajarthe Motoculture, la sud de Bergerac, unde au fost surprinși de camerele de supraveghere.

Polițiștii au descoperit că hoții utilizau cagule și mănuși pentru a-și ascunde identitatea și se asigurau să nu lase urme în urma lor.

Foto: Radio France – Matthieu Bonhoure

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Se schimbă vremea! Un val de aer rece lovește România

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Franţa

Ultimele articole