Se schimbă vremea! Un val de aer rece lovește România

de | 04.03.2024 10:51 | Național, Lifestyle

Vremea se schimbă brusc în România, iar meteorologii vin cu vești proaste pentru cei care preferă temperaturile calde. Un val de aer rece va pătrunde în România, iar în perioada următoare chiar putem să ne așteptăm la ninsori și lapoviță.

După o perioadă neobișnuit de călduroasă, meteorologii anunță că țara noastră va fi cuprinsă de un val de aer rece.

Potrivit declarațiilor directorului adjunct al Administrației Naționale de Meteorologie, Florinela Georgescu, într-o intervenție la România TV, se așteaptă ca temperaturile negative să revină în luna martie pe teritoriul României, iar în unele zone vor fi sub pragul de îngheț.

În zonele montane, se pare că este posibil să avem parte și de ninsori și lapoviță, iar pe măsură ce masa de aer rece se va extinde de-a lungul țării, este posibil ca aceste fenomene să se extindă și la altitudini mai mici.

Vom avea o vreme tipică pentru martie, o vreme capricioasă cu schimbări în regimul de temperatură. Luni va fi mai cald decât duminică. În Dealurile de Vest temperaturile vor urca până la 19 grade. În sud se anunță maxime de 15 … 17 grade.

De marți vor scădea mai ales în regiunile sudice și estice ale țării unde vor apărea ploi. În zona montana mai înaltă trecător marți și miercuri vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Temperaturile se apropie de normalul acestei perioade la sfârșitul săptămânii când e posibil sa se încălzească. În cealaltă săptămână, după 11 martie am putea avea temperaturi scăzute și din nou în zonele montane lapovița și ninsoare.”, a spus meteorologul Florinela Georgescu, la România TV.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Panică într-un bloc din Pitești! Intervenție de urgență a pompierilor

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM

Ultimele articole