România, dată în judecată de Pfizer pentru banii pe vaccinurile anti-Covid

de | 01.02.2024 12:40 | Național, Economic

Compania americană Pfizer a dat în judecată România pentru banii pe vaccinurile COVID.

covid vaccin medic - România, dată în judecată de Pfizer pentru banii pe vaccinurile anti-Covid

Sursa Foto mytex.ro

Țara noastră a comandat vaccinuri anti-covid, le-a achiziționat dar nu le-a plătit iar acum ar avea de plătit peste 500 de milioane de euro companiei Pfizer.

Gigantul pharma solicită plata sumelor resntante pentru 28 de milioane de doze de vaccin antiCOVID, potrivit realitatea.net.

Suma exactă pentru dozele de vaccin anti-Covid este 564.341.953,5 euro.

Alexandru Rafila

Alexandru Rafila a precizat, în urmă cu aproximativ două săptămâni, faptul că a purtat discuţii repetate legate de acest contract cu reprezentanţii companiei Pfizer şi Comisia Europeană.

Este o sumă copleşitoare pentru oricine aude. Nu există o prevedere bugetară pentru asta. (…) Am avut discuţii repetate legate de acest contract cu reprezentanţii Pfizer şi Comisia Europeană. Fiecare stat membru a făcut o opţiune periodică pentru achiziţia de vaccinuri, ultima a fost de la jumătatea anului 2201 când s-au luat pentru 2022 şi 2023 – sunt şi alte state în situaţia noastră, Ungaria şi Polonia”, a aprecizat Alexandru Rafila la Europa FM, citat de News.ro.

Totodată Pfizer, solicită României plata tuturor costurilor și cheltuielilor de judecată aferente procedurii, inclusiv a costurilor aferente procedurii de citare și a daunelor procedurale stabilite la 22.500 EURO, informează Antena3 CNN.

Țara noastră a fost notificată să se prezinte în fața primei camere a Tribunalului de Primă Instanță francofon din Bruxelles în data de 20 februarie la ora 09.00.

De precizat că România va fi reprezentată de Ministerul Sănătății.

 

 

Foto: EurActiv

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(Video) Marcel Ciolacu este de acord ca pensiile sub 3.000 de lei să nu mai fie impozitate

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: România