România este interesată să organizeze finala UEFA EUROPA LEAGUE din anul 2026 sau 2027

de | 28.10.2023 08:46 | Național, Lifestyle

Este oficial. Executivul a aprobat, ieri, Hotărârea de Guvern privind declararea de interes public și de importanță națională a candidaturii României pentru organizarea finalei Europa League din 2026 sau 2027. E un pas important demarat de stat în vederea organizării unui nou eveniment sportiv de amploare în Capitală, a unei noi finale de Europa League – a doua competiție europeană intercluburi din punct de vedere al importanței!

În acest sens, Executivul a aprobat constituirea Comitetului interministerial de coordonare pentru susținerea candidaturii României, pregătirea și desfășurarea la București a Finalei UEFA Europa League în anul 2026 sau 2027. ”Se instituie, astfel, cadrul legal pentru asigurarea condițiilor necesare, dreptului de organizare, pregătirea și desfășurarea efectivă a acestui eveniment, care reprezintă o reală oportunitate de promovare a României în mediului internațional, în calitate de gazdă atractivă pentru competiții sportive de calitate.
Comitetul interministerial, structură fără personalitate politică, va fi coordonat de Șeful Cancelariei Prim-Ministrului și reunește factori de decizie ai instituțiilor implicate. Ministerele și autoritățile guvernamentale de resort vor fi abilitate pentru semnarea și implementarea acordurilor, scrisorilor de garanție și de confirmare necesare în vederea creării condițiilor necesare pentru obținerea dreptului de organizare, precum și pentru desfășurarea Finalei UEFA Europa League la București.
Guvernul României, Primăria Municipiului București şi Federația Română de Fotbal susţin candidatura României pentru găzduirea finalei Europa League. România ar putea fi astfel, din nou, destinația pentru eveniment sportiv major, după ce a găzduit în 2012, pe Arena Națională, o finală a aceleiași competiții”, se arată în informarea Executivului.

Foto descriptiv. Sursă foto: gov.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Iată lista produselor. Marcel Ciolacu: ”Prelungim limitarea adaosului comercial pentru alimente de bază cu încă 3 luni”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Guvernul României