Data de 1 octombrie, declarată Ziua persoanelor vârstnice de către Patriarhia Română

de | 28.10.2023 08:24 | Național, Lifestyle

Patriarhia Română va declara data de 1 octombrie „Ziua persoanelor vârstnice”, conform hotărârii luate de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Ziua persoanelor vârstnice urmează să fie menționată în calendarul creștin ortodox la rubrica zilelor și datelor importante, relatează Basilica.ro.

Decizia vine în contextul Anului omagial 2023 al pastorației persoanelor vârstnice. În acest an, activitățile Bisericii Ortodoxe Române s-au concentrat în special pe segmentul populației vârstnice, fiind demarate activități cu caracter pastoral, spiritual, dar și social-filantropic.

În ședința care a avut loc  joi, 26 octombrie, Prea Fericitul Părinte Patriarhul Daniel a subliniat importanța Bisericii Ortodoxe în activitatea socială a vârstnicilor.

Constatăm că această temă dedicată pastorației persoanelor vârstnice a trezit mult interes pentru că avem mulți bătrâni și adesea ei suferă de singurătate mai mult decât orice.

Preotul a rămas, în multe sate, singura persoană care îi vizitează mai des pe vârstnici și‑i mai încurajează cu o vorbă bună. De aceea, este foarte important să continuăm și în anii care urmează această grijă pentru persoanele vârstnice”, a mai semnalat Preafericirea Sa.

foto descriptiv ournet.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Patru braconieri din Argeș au fost trimiși în judecată după ce au fost prinși la vânătoare!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Patriarhia Română

Ultimele articole