anchetaonline.ro

România suplimentează ajutorul pentru Turcia. O nouă echipă de salvare şi bunuri de strictă necesitate din rezerva de stat

de | 08.02.2023 09:10 | Știri, Eveniment, Național

  • Ajutor pentru Turcia!

 

O nouă decizie a Comitetului Național pentru Situații de Urgență anunțată astăzi, 8 februarie, se referă la suplimentarea ajutorului de asistență internațională pentru Turcia.

Acest ajutor constă în mobilizarea și trimiterea unei noi echipe IGSU.

De precizat că premierul Nicolae Ciucă a convocat, în sistem hibrid, Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

 

Luând în considerare acțiunile autorităților române de monitorizare continuă a situației aflate în dinamică în Republica Turcia, puternic afectată de cutremure și, totodată, în baza comunicării permanente avute cu autoritățile turce, care solicită în continuare asistență internațională prin intermediul mecanismului european de protecție civilă,  mai precis, nevoia de echipe de căutare-salvare,  în vederea sprijinirii eforturilor de combatere a efectelor negative ale seismelor, astăzi, 08.02.2023, cu aprobarea președintelui României, Klaus Iohannis, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat, în sistem hibrid, Comitetul Național pentru Situații de Urgență”, se arată intr-un comunicat de presă transmis de IGSU.

igsu ajutor turcia

Foto: wall-street.ro

 

Hotărârea nou adoptată prevede mobilizarea și trimiterea unei noi echipe RO-USAR a Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov și scoaterea de la rezervele de stat a unor bunuri de strictă necessitate.

 

Suplimentarea acordării de asistență internațională pentru Republica Turcia care constă  în mobilizarea și trimiterea unei noi echipe RO-USAR a Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

 

Aprobarea scoaterii de la rezervele de stat a unor bunuri de strictă necesitate, pentru utilizarea acestora de echipa de căutare salvare urbană care desfășoară acțiuni de intervenție pe teritoriul Republicii Turcia în cadrul mecanismului de asistență umanitară internațională.

 

Abilitarea Ministerului Apărării Naționale de a desfășura misiuni pentru transportul personalului, mijloacelor și echipamentelor altor state care acordă sprijin Republicii Turcia sub egida Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii, care nu dispun de aceste capabilități, la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență”, se mai arată în comunicat.

 

De asemenea, alături de personalul specializat de căutare-salvare RO-USAR, din cadrul IGSU, la misiune vor participa și doi medici și doi asistenți din cadrul UPU-SMURD București (ca parte integrantă INSARAG), personal specializat cu echipe canine format din patru reprezentanți cu sprijin canin din cadrul Clubul Câinilor Utilitari, respectiv, doi ofițeri de legătură din cadrul DSU.

 

Foto: G4media.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: IGSU