S-a decis! Când se va face Educația Sexuală în școli

de | 22.06.2022 07:50 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Potrivit votului dat marți, în Camera Deputaților, Educația sexuală se va face în școli începând din clasa a 8-a. De asemenea, părinții vor da acordul scris în cazul în care preferă ca elevii să participe la curs.

Legea a trecut cu 224 de voturi „pentru”, unul „contra” şi 49 de abţineri. Însă, nu apare sintagma „educație sexuală”, ci „educație pentru viață” și educație sanitară”.

Prin urmare, s-a admis parțial cererea de reexaminare a Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, la cererea președintelui Iohannis.

Șeful statului a transmis, în solicitarea de reexaminare, că prin adăugarea sintagmei „educaţie pentru viaţă, inclusiv educaţie sanitară”, textul de lege se îndepărtează de principiul „promovării educaţiei pentru sănătate” prevăzut în art. 3 lit. r) din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011.

Astfel, deputații au reformulat textul și au stabilit „derularea sistematică în unităţile şcolare, începând cu clasa a VIII-a, cu acordul scris al părinţilor sau al reprezentanţilor legali ai copiilor, de programe de educaţie pentru sănătate, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală”.

Foto Romedic

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

ARGEȘ: S-au învățat minte! Fără elevi eliminați la a doua probă a examenului de Bacalaureat

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: