anchetaonline.ro

S-a decis! Mai multă putere pentru polițiștii locali

de | 08.11.2022 21:53 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

  • Vor avea dreptul să sancționeze șoferii.

O nouă modificare este adusă Codului Rutier, după ce Camera Deputaților a adoptat, marți, un proiect de lege prin care polițiștii locali primesc noi atribuții.

Prin urmare, agenții vor avea dreptul să ceară actele de identificareale conducătorilor auto care nu respectă Codul Rutier. De asemenea, Poliția Locală va putea să aplice amenzi în cazul în care șoferii refuză.

Momentan, doar polițiștii de la Rutieră au dreptul de a cere aceste date și de a da amenzi.

Astfel, proiectul de lege pentru modificarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice a primit 177 de voturi „pro”, 27 „contra” și 35 de „abțineri”.

Mai mulți deputați liberali au fost inițiatorii acestui proiect de lege. Liberalul Cristian Tudor Băcanu a explicat că rolul polițiștilor locali este limitat, mai ales în ceea ce privește parcările ilegale.

La solicitarea Poliţiei Rutiere sau a Poliţiei Locale, proprietarul sau deţinătorul mandatat al unui vehicul este obligat să comunice acesteia, în termenul indicat în cuprinsul solicitării, datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice. Poliţia Locală poate solicita aceste date de identificare numai în legătură cu exercitarea competenţelor în domeniul circulaţiei pe drumurile publice”, se arată în proiect.

Înaintea de a intra în vigoare, legea va trebui să fie promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

România 2022! Un polițist și-a pierdut încărcătorul cu gloanțe din prima zi de muncă!

Citește articolele pe același subiecte:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare: