Salarii mai mari pentru acești bugetari

de | 07.04.2023 16:33 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Salarii mai mari pentru acești bugetari

Veste bună pentru o parte din angajații de la stat! Vor fi făcute majorări salariale, ceea ce va însemna că mulți bugetari se vor bucura de venituri mai mari.

Este vorba despre angajații Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură, care vor beneficia de măriri salariale cu până la 15 la sută. Mai exact, majorările vor fi între 10 și 15 procente pentru mii de angajați ai APIA, urmând să fie acordate și sporuri.

Miercuri, 5 aprilie, proiectul a fost votat în Parlament. În urmă cu o săptămână, comisiile de Agricultura și Muncă au decis aceste majorări.

Măsura este luată în contextul creșterii inflației. De asemenea, comisiile de Agricultură și Muncă au precizat că, în acest fel, își doresc să motiveze specialiștii din agricultură să rămână în sistem.

Cel mai probabil, aceste majorări sunt printre ultimele care vor fi făcute la stat, cel puțin pentru o perioadă, având în vedere că ministrul Finanțelor a anunțat, în urmă cu câteva zile, că vor fi luate măsuri pentru a reduce cheltuielile bugetare. Este posibil ca de la 1 mai să nu mai fie făcute nici angajări, nici creșteri salariale în sistemul bugetar vreme de câteva luni, ci doar în cazuri excepționale.

Ce salarii au în prezent angajații APIA

Un director executiv de la APIA câștigă, în prezent, un salariu de aproximativ 11.700 de lei, potrivit Antena 3 CNN. Totodată, aceștia primsc sporuri și indemnizație de hrană.

Sporurile nu sunt aceleași pentru toți angajații, ci se acordă în funcție de încadrare, dar și experiență. Indemnizația de hrană ajunge la suma de circa 4.000 de lei, conform sursei citate.

Angajații APIA primesc și vouchere de vacanță. Amintim că în acest an, valoarea acestora a ajuns la 3.000 de lei brut, sumă la care se va aplica un impozit de 10%.

Valoarea acestora se raportează la perioada lucrată. În cazul în care o persoană a lucrat 6 luni, va primi tichete în valoare de 1.500 de lei, iar dacă a lucrat 3 luni, în valoare de 750 de lei.

Amintim că începând din 2022, tichetele de vacanță sunt disponibile numai pe suport magnetic.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Majorările salariale și angajările la stat – înghețate! Ministrul Finanțelor: „Avem prea multe angajări, în ultima perioadă”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: APIA

Ultimele articole