anchetaonline.ro

Sâmbătă, 12 august. FilmFest ADE 2023 – a doua seară a festivalului de film în aer liber în Lunca Argeșului!

de | 11.08.2023 14:58 | Știri, Administrație, Lifestyle, Pitești

Cinefilii sunt invitați, sâmbătă, 12 august, de la ora 20:30, în Parcul ”Lunca Argeșului” – zona verde dintre hamace și scenă, pentru a se bucura, alături de familie și prieteni, de încă o proiecție de cinema în aer liber, în cadrul FilmFest ADE 2023: ”Ultima noapte – L’ultima notte di Amore” – un thriller polițist care îmbină suspansul cu dilemele morale.

Lansat internațional la Berlinale anul acesta, filmul ”Ultima noapte” este plasat în orașul Milano de astăzi, unde Franco Amore (Pierfrancesco Favino) este un polițist care, cu o seară înainte de pensionarea lui, trebuie să investigheze o crimă. Andrea di Stefano este regizorul italian care a oferit publicului filmele ”Escobar: Paradisul pierdut” și ”Informatorul”, iar acum revine pe marile ecrane cu ”Ultima Noapte / L’ultima notte di Amore”, ce include interpretări extraordinare și din partea Lindei Caridi, Antonio Gerardi sau Francesco Di Leva.

Filme, în fiecare sâmbătă din august

””Ultima noapte” este povestea coborârii în iad a unui bărbat cinstit, a unui soț devotat, a unui prieten de încredere și unui ofițer de poliție ai cărui colegi se bucură de integritatea și angajamentul lui. Întotdeauna m-am gândit la acest film ca la un lucru din trecut, chiar și în termeni de realizare și narațiune, iar scopul meu final a fost să spun această poveste ca o pildă religioasă, ca un avertisment pentru cei care își trădează felul lor de a fi cu scopul de a urmări amăgirea unei vieți mai bune. Este un film dedicat celor ce se încăpățânează să rămână buni. Oameni precum Franco Amore. Sau precum tata.”, transmite, potrivit informării publicate de administrația locală din Pitești, Andrea di Stefano, regizor ”L’ultima notte di Amore”. Evenimentul FilmFest ADE 2023 este organizat de Asociația ”Acționăm. Dăruim. Educăm.” Pitești, cu sprijinul Primăriei Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești și prin Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești. Filmele selectate pentru acest proiect sunt pelicule lansate recent (2022 – 2023) și care au fost recunoscute la nivel internațional pentru calitățile lor artistice, dar și pentru valoarea mesajelor pe care le transmit. Serile de sâmbătă, în august, vă așteaptă în Parcul ”Lunca Argeșului”, alături de familie și prieteni, pentru a vă bucura de o experiență inedită: proiecții de cinema în aer liber!

Sursă foto: facebook Primăria Municipiului Pitesti.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Pitești. Marcaj aplicat în intersecția străzilor Costache Negri și Crinului!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Municipiului Pitești