(Video) Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor pe drumurile din Argeș

de | 11.08.2023 15:15 | Știri, Administrație, Eveniment, Județean

Polițiștii argeșeni, împreună cu jandarmii argeșeni, au desfășurat acțiuni pentru informarea participanților la trafic cu privire la regulile pe care trebuie să le respecte în trafic pentru prevenirea evenimentelor rutiere, la picnic sau dacă, în deplasările lor, întâlnesc animale sălbatice.

Acțiunile s-au desfșurat în contextul minivacanței prilejuite de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

Astfel, astăzi, 11 august pe DN 7 și DN 7C, în localitățile Valea Ursului și Bascov, a avut loc o acțiune care a avut drept scop creșterea gradului de siguranță rutieră și informarea cetățenilor despre măsurile pe care le pot adopta pentru a se feri de pericole, având în vedere perioada aglomerată din minivacanța care urmează.

acțiuni politisti jandarmi arges

Au participat la acțiune polițiștii Serviciului Rutier Argeș, Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității și jandarmi argeșeni.

Oamenii legii le-au recomandat șoferilor să adopte o conduită preventivă în trafic, prin aplicarea unor măsuri elementare de siguranță și să respecte normele rutiere.

acțiuni politisti jandarmi arges

Conducătorii auto au fost informați de asemenea și cu privire la modificarea legislativă, cunoscută sub denumirea de Legea Anastasia, care se referă la felul în care vor fi aplicate pedepsele în situațiile în care conducătorii auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv provoacă accidente din care rezultă decesul unor persoane, situație în care cei vinovați vor fi condamnați la pedepse cu executare.

Totodată, jandarmii argeșeni au oferit sfaturi și recomandări în ceea ce privește organizarea picnicurilor, dar și a modului de comportare în situația în care întâlnesc, în trafic, sau în diverse deplasări, animale sălbatice.

De precizat că acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie – vor continua.

acțiuni politisti jandarmi arges

Amintim de asemenea faptul că polițiștii și jandarmii argeșeni vor desfășura activități în sistem integrat, împreună cu alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru asigurarea și menținerea ordinii și liniștii publice, la evenimentele publice programate în această minivacanță și în zonele predispuse aglomerării.

 

Foto/ Video: IPJ Argeș

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Controale la spitalele din Argeș! Primele concluzii ale comisiei de control!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: IPJ Argeș