Sancționat de polițiști pentru că a reparat băncile din sat

de | 11.02.2024 10:07 | Național, Eveniment

Un bărbat din orașul Moldova Nouă, județul Caraș-Severin, s-a ales cu un avertisment din partea Poliției Locale, după ce a reparat băncile din satul aparținător Moldovița.

După o postare pe Facebook a unuia dintre locuitorii satului, bărbatul s-a dus și a reparat șase bănci și o masă care erau amplasate pe domeniul public. Băncile nu mai aveau scânduri, iar structura de metal era ruginită. La scurtă vreme, Ion Carpian, cetățeanul gospodar, a fost căutat de poliția locală acasă.

page - Sancționat de polițiști pentru că a reparat băncile din sat

Înainte și după reparații. Foto: Facebook Ion Grecu

După o postare de acum patru zile a domnului Grecu de la Moldovița am fost în centrul satului și am reparat băncile și mesele de acolo din proprie inițiativă fără sa cer voie celor de la primărie. Ce să vezi, surpriză! Mă caută Poliția Locală pentru a mă felicita cu o amendă. Vă las dovada aici”, a scris Ion Carpian, care a menționat în procesul-verbal: „Recunosc și regret fapta”.

7fc54e6a 3c35 4134 bae4 23f425536fca - Sancționat de polițiști pentru că a reparat băncile din sat

Foto: Facebook Ion Carpian

Potrivit documentului postat pe Facebook de Ion Carpian, bărbatul a fost amendat în baza HCL 108/2023.

În procesul verbal redactat de poliția locală se spune că avertismentul este pentru contravenientul care „a reparat o bancă (șase bănci) din fața căminului cultural Moldovița fără a avea aprobarea serviciilor de specialitate din Primăria Orașului Moldova Nouă”.

Pe Facebook, postarea a provocat indignare. Criticile au fost atât pentru polițistul care l-a sancționat, cât și pentru autoritățile locale.

Este evident în țara în care trăim! Pentru lucrarea care ați făcut-o, o firmă a pierdut niște bani și baronii puțină șpagă! Vă imaginați câtă lume (conectată la banul public) ați deranjat!?”, a comentat o persoană

Ce cauți tu la Moldovița? Ce treabă ai tu să repari bănci și băncuțe? Bine că nu ai reparat drumul că ajungeai la pușcărie. Niciun primar nu a fost în stare să asfalteze drumul până la Moldovița”, a scris un alt urmăritor

Au fost, însă, și voci care au considerat că sancțiunea este justificată.

Nu e amendă, e doar avertisment.. .așa că nu mai fura curent aiurea… și normal că trebuia să ceri aprobare, doar e domeniu public…. Felicitări Poliției Locale”, a scris un comentator.

Dacă s-au făcut hotărâri de consiliu local și votate pe genunchi fără a fi citite de cineva, polițiștii nu au nici o vină, cei care au votat asemenea hotărâri sunt vinovați, votăm legi dar habar nu avem ce votăm. Ei doar au pus în aplicare o Hotărâre a consiliului local, și dacă vă uitați în toate orașele sunt asemenea HCl nu ai voie sa intervii asupra domeniului public”, a comentat altcineva.

Foto Facebook Ion Grecu

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Certificatul RAR Auto Pass va fi eliberat de la 1 decembrie. Ce informații conține

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Caraș-Severin

Ultimele articole