Un argeșean a sunat de 31.000 de ori la 112 fără a avea o urgență

de | 11.02.2024 10:38 | Județean, Eveniment

Și în 2023 apelanții abuzivi au îngreunat activitatea operatorilor Serviciului de Telecomunicații Speciale și au generat un trafic inutil în centrele de preluare a apelurilor 112.

Este și cazul unui argeșean, care a stabilit un nou record. El a sunat anul trecut de 31.000 de ori la 112,  fără a avea vreo urgență, invocând diverse motive care nu necesitau intervenția operativă a echipajelor specializate.

Potrivit reprezentanților Serviciului de Telecomunicații Speciale, argeșeanul a sunat de pe mai multe numere de telefon, iar apelurile au presupus un timp de procesare de peste 500.000 de secunde, adică aproape 5 zile de convorbiri continue.

Este esențial ca populația să conștientizeze că orice apel la 112 care nu este o urgență înseamnă secunde prețioase care se pierd în defavoarea tratării unor urgențe reale, adică pentru a asigura imediat sprijinul pentru cei aflați în nevoie.”, transmit reprezentanții STS

Județul Gorj înregistrează cel mai ridicat procent de apeluri care nu reprezintă o urgență, 66,79% din totalul apelurilor primite, fiind urmat de județul Covasna, cu 63,40% și de județul Argeș, cu 59,50%, potrivit sursei citate.

În anul 2023, operatorii STS ai Serviciului de urgență 112 au preluat 10.489.979 de apeluri, din care 53,82% au reprezentat urgențe.

Clădiri emblematice iluminate în roșu, de Ziua Europeană 112

Astăzi, 11 februarie, este  Ziua Europeană a Numărului de Urgență 112, număr unic pentru cele 27 de state membre ale Uniunii Europene la care sună cei care au nevoie de ajutorul agențiilor specializate de intervenție: Ambulanță, Pompieri, SMURD, Poliție, Jandarmerie. În România, același număr este apelat și pentru Salvamont.

Cu ocazia acestei zile și aniversării a 20 de ani de la operaționalizarea 112 în România, astăzi, începând cu ora18:00, peste 90 de clădiri ale autorităților publice centrale și locale, inclusiv turnul de comunicații al STS, instituții de cultură și obiective turistice, sedii ale unor companii private vor fi iluminate în culoarea roșie, reprezentativă pentru Serviciul de urgență 112.

Foto descriptiv: ziarpiatraneamt.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Sancționat de polițiști pentru că a reparat băncile din sat

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Covasna | Gorj | Salvamont