SANITAS continuă protestele: „ Ne facem auziți la Ministerul Muncii”

de | 25.01.2024 09:14 | Național, Eveniment

Liderii Federaţiei Sanitas spun că nu vor renunţa la calendarul de proteste anunţat până când principala lor revendicare, de majorare a salariilor cu 20% pentru toţi angajaţii din sistemul de sănătate, nu va fi rezolvată de guvernanţi.

Astăzi, între orele 11:00 și 13:00, are loc o  nouă manifestație de amploare a angajaților din sănătate, din cauza nivelului de salarizare.

Joi, 25 ianuarie 2024, ne facem auziți la Ministerul Muncii”, anunță Sanitas.

d652c919 25f3 425a 810d c86f4e934ee0 - SANITAS continuă protestele: „ Ne facem auziți la Ministerul Muncii"

Angajații din sistemul sanitar amenință cu greva generală și spun că sunt profund nemulțumiți de nedreptățile și inechitățile salariale la care sunt supuși. Sindicaliștii cer, în prezent, majorarea salariilor cu 20% pentru toate categoriile profesionale care lucrează în sănătate și Asistență Socială.

La nivelul Guvernului s-a constituit un grup de lucru format din reprezentanţi ai Sanitas, ai ministerelor de Finanţe, Muncă şi Sănătate, care are termen zece zile pentru a găsi soluţii.

Până la materializarea promisiunilor pe care prim-ministrul și ministrul Sănătății le-au făcut astăzi în fața reprezentanților SANITAS din toată țara, noi ne continuăm calendarul de acțiuni care are ca finalitate declanșarea grevei generale în cele două sisteme pe care le reprezentăm. Suntem deschiși și disponibili la negocieri și discuții și ne dorim să putem să dezamorsăm starea uriașă de tensiune din rândul membrilor noștri și al tuturor angajaților din Sănătate și Asistență socială, prin soluționarea cât mai repede și cât mai aproape de așteptări a revendicărilor acestora”, declara președintele Federației SANITAS, Leonard Bărăscu, citat de observatornews.ro

Foto:cursdeguvernare.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Zeci de persoane salvate de pe munte, în ultimele 24 de ore

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: SANITAS

Ultimele articole