Zeci de persoane salvate de pe munte, în ultimele 24 de ore

de | 25.01.2024 08:26 | Național, Eveniment

Numărul accidentelor montane crește îngrijorător de la zi la zi fapt ce îi determină pe salvamontiști să îndemne la prudență, atenție sporită și cât mai multă responsabilitate în derularea activităților montane.

Ziua de ieri a fost solicitantă pentru salvamontiștii din toată țara. La nivel național, Serviciul Salvamont România a primit nu mai puțin de 83 de apeluri la 112 prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor.

În cazul acestor intervenții, 83 de persoane au fost salvate de pe munte de către echipele Salvamont. Dintre acestea 42 au fost predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital. A fost și o persoană care a fost predată elicopterului SMURD pentru transport aerian la spital.

De asemenea, în intervalul menționat mai sus, salvamontiștii au primit și 41 apeluri prin care li se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană, dar și despre domeniile schiabile.

Foto: Facebook Salvamont România

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

O fată de 16 ani, dispărută de la o stână, a fost găsită!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Salvamont România

Ultimele articole