Săptămâna viitoare. Festivalul-Concurs Național ”Premiile Muzicale Dinu Lipatti” își desemnează laureații

de | 03.04.2024 14:28 | Județean, Lifestyle

La 107 ani de la nașterea genialului pianist și compozitor român de renume mondial Dinu Lipatti, Festivalul-Concurs Național ”Premiile Muzicale Dinu Lipatti” revine cu o nouă ediție dedicată tinerilor talente ale muzicii clasice, anunță reprezentanții CJ Argeș. Pianul lui Lipatti de la Casa Memorială Fundățeanca va prinde din nou viață în compania tinerilor virtuozi.

 “Tinerii artiști își vor etala deopotrivă talentul nativ și măiestria dobândite prin ani de practică asiduă pe scena Teatrului Alexandru Davila din Pitești și a Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești din cadrul Centrului Județean de Cultură și Arte Argeș, în data de 10 aprilie 2024. Pe 11 aprilie, Casa Memorială Dinu Lipatti de la Fundățeanca se va anima încă o dată, în acordurile tinerilor melomani și aplauzele publicului meloman, cu prilejul Galei Laureaților”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, potrivit comunicatului primit.

Ca la fiecare ediție, Festivalul-Concurs Național Premiile Muzicale Dinu Lipatti este deschis tinerelor talente la următoarele 3 secțiuni: Pian, Vioară și Canto Clasic. Premianții fiecărei categorii de vârstă vor primi trofee și diplome, în semn de recunoaștere a dedicației pentru arta muzicală instrumentală și interpretative Prin acest concurs, ajuns la cea de-a noua ediție, Festivalul-Concurs Premiile Muzicale Dinu Lipatti, competiție devenită o carte impresionantă de vizită a culturii argeșene, noi și ambițioase talente își vor primi recunoașterea și aprecierea cuvenite, după ani de studiu neobosit. Cu 8 ediții la activ în ultimii 11 ani, Festivalul-Concurs Premiile Muzicale Dinu Lipatti s-a poziționat ca o competiție de prestigiu în lumea artei românești – atât prin componența juriului, cât și prin atragerea unor muzicieni excepționali.

Sursă foto: CJ Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Pentru început în română și engleză. Consiliul Județean a lansat aplicația Argeș Ghid!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Consiliul Județean Argeș