Vin sărbătorile, vin! DSV a călcat peste 200 de magazine, piețe și ferme în luna octombrie!

de | 25.11.2023 15:10 | Din ediția tipărită, Eveniment, Județean

Consilierii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Argeș au efectuat în luna octombrie nu mai puțin de 216 controale, în urma cărora s-au dat 31 de sancțiuni în valoare totală de 95.900 lei și 7 avertismente scrise.

Inspectorii DSV Argeș au trecut pragul mai multor operatori: 15 cantine, 19 unități de alimentație publică,18 magazine alimentare, 5 piețe agroalimentare, 4 petshopuri, 5 magazine furajere, 3 ferme de păsări, 11 ferme de porcine și 2 ferme de  bovine. De asemenea, au fost verificate și unități cu produse alimentare de origine nonanimală, cum ar fi laboratoarele de  cofetărie/patiserie, supermarketuri și hipermarketuri, comercianții de Fornetti, societăți care fabrică vinuri sau firme care au ca obiect prelucrarea legumelor și a fructelor.

Au fost retrase de la comercializare 50.338,11 kg, produse alimentare de origine animală și nonanimală în valoare totală de 255.214,17 lei (produse alimentare ajunse la finalul termenului de valabilitate, produse alimentare cu ambalajul deteriorat sau produse alimentare de origine animală și/sau nonanimală retrase de la comercializare în urma alertelor primite pe platformele SRAFF și AAC)”, transmite DSV Argeș.

Amenzile aplicate au vizat mai multe tipuri de neconformități

▼Cea mai mare sumă, respectiv 32.400 lei, a derivat din 4 amenzi având ca obiect nerespectarea normelor stabilite de DSV privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi de valorificare a produselor alimentare, precum şi a instalaţiilor, a utilajelor şi a ustensilelor de lucru folosite.

▼ Alte 13 amenzi,  însumând 15.600 lei, s-au dat pentru vânzarea sau cumpărarea animalelor, fără documentele prevăzute de legislaţia sanitar-veterinară.

3 amenzi, în valoare de 12.400 lei, au vizat manipularea produselor alimentare şi a hranei pentru animale cu încălcarea normelor sanitar-veterinare.

Câte 10.000 lei au primit amendă două unități descoperite cu abateri precum: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare şi a hranei pentru animale în spaţii necorespunzătoare sau neaprobate sanitar veterinar şi fără respectarea condiţiilor de igienă conform prevederilor legislaţiei în vigoare, respectiv pentru nerealizarea, realizarea cu întârziere sau în mod necorespunzător de către medicii veterinari de liberă practică sau de către personalul fondurilor cinegetice a acțiunilor sanitar-veterinare cuprinse în programul acțiunilor de supraveghere, prevenire, control și eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecția animalelor și protecția mediului, de identificare și înregistrare a bovinelor, a suinelor, a ovinelor, a caprinelor și a ecvideelor.

S-au  mai aplicat amenzi și pentru alte tipuri de abateri.

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

În decembrie. Campanie de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase și DEEE, în Pitești!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/berta-dima/" target="_self">Berta Dima</a>

Articol scris de Berta Dima

Absolventă a programului de master Jurnalism Tematic, Universitatea București, experiență în presă din anul 2020, pasionată de domeniul social.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: