Scandal din cauza modificărilor Codului Rutier! Votul a fost amânat

de | 16.06.2022 09:24 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

A fost scandal în Parlament din cauza modificărilor privind Codul Rutier. Cătălin Drulă, liderul interimar al USR, a avut un schimb de replici dur cu ministrul de Interne, Lucian Bode, după ce au fost anunțate o serie de relaxări pentru șoferii vitezomani.

Drulă l-a acuzat pe Lucian Bode că nu a avut nicio reacție cu privire la „măcelărirea” în Parlament a ordonanţei de urgenţă pentru modificarea Codului Rutier.

În urma scandalului, liderii coaliției au decis ca votul pentru modificarea Codului Rutier să fie amânat pentru toamnă. De asemenea, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a cerut o analiză a amendamentelor ordonanței de urgență care modifică legislația rutieră.

Am decis să mă uit pe toate amendamentele și pe ordonanță. Avem cele mai multe decese din Europa. Vreau să văd cum este legislația în Europa”, a spus Marcel Ciolacu.

Ce modificări sunt prevăzute

Potrivit modificărilor, articolul referitor la comportamentul agresiv în trafic, precum slalomul printre maşini, ar fi trebuit să fie eliminat.

O altă modificare referitoare la șoferii vitezomani, prevede ca cei înregistrați de radar cu mai mult de 70 de kilometri peste limita legală de viteză, să aibă posibilitatea de a conduce cu dovada vreme de încă 2 săptămâni.

Foto Autovit

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Schimbare la Dacia! Ce se întâmplă de astăzi

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Lucian Bode

Ultimele articole