anchetaonline.ro

Scandal la Ministerul Energiei! Simion a făcut circ la conferința de presă privind „taxa pe soare”

de | 05.12.2022 14:42 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

A fost scandal, luni, la Ministerul Energiei, după ce ministrul Virgil Popescu nu a venit la conferința de presă organizată la ora 12:30, pentru a discuta despre OUG privind „taxa pe soare”.

Mministrul Energiei, Virgil Popescu, a ales să nu se prezinte la ora stabilită, deoarece în sală a reușit să intre și George Simion.

Astfel, în locul ministrului a apărut secretarul de stat Sergiu Niculescu, spunând că va fi desfășurată o nouă conferința, iar acolo va fi permis doar accesul jurnaliștilor acreditați.

Ulterior, liderul AUR a urcat la pupitru, acolo unde era așteptat Virgil Popescu, și a vorbit jurnaliștilor. Mai mult, pentru că ministrul Energiei nu își făcea apariția, George Simion a decis să pornească în căutarea acestuia.

În cele din urmă, în instituție și-au făcut apariția jandarmii, iar George Simion a ieșit din clădire.

Ministrul Energiei: „Nu se introduce absolut nicio taxă”

Conferința de presă a început cu o oră întârziere, iar ministrul Virgil Popescu a reușit să dea explicații privind „taxa pe soare”. Acesta a spus că ar fi vorba despre un fake news și că nu va fi introdusă nicio taxă pentru prosumatori.

Prin ordonanța care a fost aprobată pe data de 29 decembrie am implementat directiva RED2 a energiei regenerabile, prin care acordăm o facilitate prosumatorilor, astfel că o singură persoană poate să își monteze panouri fotovoltaice în mai multe locații, poate beneficia de aceeași compensare, de schimb și de consumul energiei electrice între locațiile aceluiași prosumator, în cazul în care au același operator de distribuție și același furnizor.

Nu se introduce absolut nicio taxă, toți românii care își montează panouri fotovoltaice pe casă nu vor plăti absolut nicio taxă pentru energia consumată, pentru energia produsă. Există posibilitatea, în anumite condiții, pe care directiva care trebuie implementată o oferă, ca atunci când numărul prosumatorilor este foarte mare și ajunge la 8% din capacitatea instalată a sistemului energetic național, în baza unui studiu pe care autoritatea de reglementare îl va face la data aceea, lucru foarte puțin probabil să ajungem la acest procent, începând cu data de 1 decembrie 2026 să poată fi introdusă taxa.”, a precizat ministrul Virgil Popescu.

De asemenea, ministrul a precizat că ordonanța nu prevede introducerea acestei taxe, ci posibilitatea introducerii, valabilă peste 4 ani.

Atunci, Guvernul poate introduce o taxă, prin autoritatea de reglementare sau de mediu sau altă instituție care poate percepe această taxă. Deci există „poate introduce”, nu există „va fi o taxă de mâine” sau „o taxă de poimâine” sau va fi o taxă anul viitor sau peste doi ani, peste trei ani, peste patru ani. Infirm categoric existența unei taxe pentru prosumatori. Ministerul energiei nu va susține niciodată înființarea unei taxe”, a adăugat acesta.

Foto Romania Libera

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Guvernul introduce taxa pe soare!

Citește articolele pe același subiecte:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare: