anchetaonline.ro

Guvernul introduce taxa pe soare!

de | 04.12.2022 21:32 | Știri, Economic, Național

Guvernul PNL-PSD a luat decizia, în această minivacanță, de a introduce o nouă taxă prin OUG, taxa pe soare, potrivit antena3.ro.

Conform sursei citate, ar fi vorba despre o taxă care ar putea fi introdusă prin OUG , chiar de către actualul Guvern. Această ordonanță ar fi fost dată cu o zi înainte data pe 30 noiembrie.

Acestă taxă pe soare îi vizează pe cei care folosesc panourile solare pentru energia regenerabilă. Astfel, statul susține că ar trebui să aibă un contor diferit față de cel care este deja conectat la energia electrică.

Aceștia motivează că, în funcție de consumul de energie pe care îl au aceste persoane, energie regenerabilă, trebuie să poată plăti o taxă către stat.

Până în anul 2024 ar trebui să fie montate astfel de contoare inteligente.

Reamintim faptul că, din anul 2024, aceste contoare vor deveni obligatorii.

Cei care folosesc energia regenerabilă vor fi nevoiți să aibă în locuințe astfel de contoare, dacă folosesc energia din panourile fotovoltaice.”, scrie antena3.ro.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

A intrat pe contrasens și a lovit frontal o altă mașină în Argeș! O femeie și 2 minori sunt grav răniți!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: