Nu scăpăm de caniculă. O nouă avertizare meteo emisă de ANM

de | 20.08.2023 11:48 | Județean, Eveniment

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, în această dimineață, o avertizare meteo cod galben de caniculă, valabilă în mai multe județe din țară, printre care și Argeș.

Codul galben este valabil azi și mâine, 20 și 21 august. În acest interval, valul de căldură va persista, iar în zonele de câmpie și local în cele de deal și podiș va fi caniculă.

canicula coduri 11670800 - Nu scăpăm de caniculă. O nouă avertizare meteo emisă de ANM

Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 şi 37 de grade, iar minimele între 17 şi 24 de grade.

Valul de căldură va persista, în cea mai mare parte a țării, pe tot parcursul săptămânii viitoare.”, transmit reprezentanții ANM

Luni, valul de căldură va persista în toate județele, în special în cele din sudul și sud-estul țării, unde va fi cod portocaliu de caniculă.

Specialiștii ANM transmit că în judeţele Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Constanţa, Ilfov şi municipiul Bucureşti valul de căldură şi canicula se vor intensifica.

În aceste zone se vor înregistra temperaturi maxime de 38 – 39 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat.  Indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unităţi.

foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

De supărare că l-a părăsit iubita, un bărbat a stat 60 de ore pe un stâlp de înaltă tensiune

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM