Nu scăpăm de vremea rea! Ploile torențiale continuă

de | 26.05.2023 22:33 | Știri, Lifestyle, Național

Astăzi, ANM a emis vineri câteva coduri roșii de furtună, iar până la ora 23.00, aproape toată țara rămâne sub alertă de vremea rea.

Potrivit specialiștilor, nu vom scăpa de ploi și furtuni nici în acest weekend, dar nici în luna iunie, relatează digi24.ro

Astăzi au fost emise câteva coduri roșii, de tip nowcasting, pentru fenomene foarte bine localizate și pentru intervale scurte de timp.

Au fost emise pentru zona de munte a județului Caraș-Severin. De asemenea, au fost câteva coduri portocalii pentru zona de munte a Carpaților Occidentali.

În rest, un cod general galben pentru Banat, sudul Crișanei, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și mare parte din Transilvania. Aici, până în cursul serii vom avea intervale cu nori, averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și nu este exclus să fie și grindină.”, a transmis Meda Andrei, meteorolog ANM

Sâmbătă, vom avea parte de  vreme instabilă în mare parte din țară.

Nici duminică nu scăpăm de vremea rea, fiind posibil să apară pentru scurte intervale de timp manifestări de instabilitate, în special în V, S-V, centrul țării și în zona de munte.

Mai sunt câteva zile și se încheie luna mai, iar din spusele meteorologilor, luna iunie poate fi destul de asemănătoare, pentru că aceasta este cea mai ploioasă lună din an.

Așadar, nu scăpăm nici de ploi și  nici de vremea urâtă.

Specialiștii ANM susțin că instabilitatea va fi în a doua parte a zilei și seara, așadar cea mai mare parte din zi va fi însorită, dar pentru zeci de minute sau câteva ore, vor fi aceste manifestări care, din păcate, pot deveni violente.

foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Găsiți și salvați mai repede! Un nou sistem de localizare a apelurilor 112 va fi implementat

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: