Se schimbă vremea! Scad temperaturile și vin ploile

de | 16.04.2024 10:51 | Național, Lifestyle

După temperaturile de vară din ultimele zile, vremea se schimbă radical.

Informare meteorologică de vreme rea pentru toată țara

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis o informare meteorologică de vremea rea pentru toată țara.

Începând de astăzi, 16 aprilie, ora 14 și până joi, 18 aprilie, la ora 20, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, la început în regiunile vestice și centrale, apoi și în rest.

Aceasta se va manifesta prin averse, trecător descărcări electrice și izolat grindină și vijelii, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 15…20 l/mp și izolat de 30…40 l/mp.

Specialiștii ANM mai  transmit că, vântul va avea local și temporar intensificări, astăzi în toate zonele, iar mâine cu precădere în sud-est, cu viteze în general între 45 și 55 km/h, iar pe crestele montane de peste 70 km/h.

Vremea se va răci semnificativ, iar de miercuri după-amiază, 17 aprilie, la altitudini de peste 1500 m precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

De asemenea, specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis și o avertizare meteo cod galben de vreme rea.

Aceasta intră în vigoare astăzi, 16 aprilie, la ora 15:00 si va fi valabilă până mâine, 17 aprilie, la aceeași oră.

În intervalul menționat, în Banat, sudul Crișanei, Transilvania și în zonele montane, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu rafale de 55…70 km/h, izolat vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

avertizare meteo anm in romania cod galben de vreme rea pentru jumatate de tara 897686 - Se schimbă vremea! Scad temperaturile și vin ploile

Foto: ANM

Recomandările ISU Argeș

În acest context, specialiștii ISU Argeș vin cu o serie de recomandări pentru cetățeni, în vederea evitării evenimentelor nedorite.

  • Să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale;

  • În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora;

  • Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie;

  • Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime;

  • Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii;

  • Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.”, recomandă ISU Argeș

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un tânăr a fost la un pas să își piardă viața din cauza unui zmeu. Avertismentul IGSU

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM

Ultimele articole