anchetaonline.ro

Schimbare în învățământ! Elevii nu mai primesc note la aceste materii

de | 12.07.2022 21:30 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, astăzi, că vor fi făcute modificări importante în sistemul de învățământ din România. Astfel, au fost elaborate două proiecte, unul pentru învățământul universitar, iar altul pentru învățământul preuniversitar.

Printre schimbările anunțate se numără și posibilitatea ca elevii să nu mai primească note la anumite materii, ci doar calificative.

Este vorba despre Educaţie fizică, Sport şi Arte, iar această măsură ar putea fi aplicată începând cu anul 2023.

Prin urmare, potrivit noii legi a Educației, care ar putea fi aplicată în următorul an, la aceste materii se va ține cont de portofoliul educațional al fiecărui copil și se vor pune calificative „admis” și „respins”.

Prin excepție, la disciplinele care fac parte din ariile curriculare Arte și Educație Fizică și Sport, precum și la alte discipline care pot fi stabilite prin ordin de ministru, se acordă calificative de tip “admis”, “respins” și nu notă de la 1 la 10, cu excepția învățământului vocațional la care rezultatele evaluării se exprimă în continuare cu note de la 1 la 10”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Conform legii celei noi, la restul materiilor, elevii vor fi notați cu note de la 1 la 10.

Cel mai devreme se va întâmpla în septembrie 2023, pentru că nu este pertinent să sperăm că aceste legi vor fi putea fi adoptate înainte de 5 septembrie 2022″, a adăugat ministrul Educației.

Foto observatornews.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Noua lege a Educației! Ce se va întâmpla cu admiterea la liceu și examenul de bacalaureat

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: