Ambasadorul Rusiei la București: „România își supraestimează capacitatea”

de | 12.07.2022 21:00 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin, face declarații surprinzătoate cu privire la țara noastră. Invitat la postul public Rusia-24, de la Moscova, acesta a spus că România își supraestimează capacitatea sa de țară de tranzit pentru grânele din Ucraina.

Valeri Kuzmin a adăugat că România nu își poate rezolva propriile probleme în ceea ce privește transportul.

Evident, ei (românii) își supraestimează capacitatea în privința asigurării tranzitului de grâne ucrainene, dacă este să privești din punctul de vedere al unui observator obiectiv. E o practică obișnuită în zilele noastre: publicitate, PR înainte de toate, și apoi vom vedea cum va merge”, a spus ambasadorul rus.

Kuzim a mai spus că prin țara noastră ar fi fost transportate cica un milion și jumătate de tone de diverse mărfuri ucrainene de când a început războiul, iar un milion din acestea mărfuri sunt cereale.

Chiar și din acest milion de tone, doar 700.000 au putut fi încărcate şi expediate prin portul Constanța, situat departe de câmpurile minate ucrainene și de operațiunile militare, iar celelalte 300.000 rămân în depozite. Așa cum am înțeles din aluzii indirecte în mass-media de la Bucureşti, cam acestea ar fi posibilitățile reale ale României”, a adăugat acesta.

Valeri Kuzmin: „Capacităţile Portului Constanța sunt limitate”

Kuzmin susține că în ceea ce privește capacitățile Portului Constanța, acestea sunt limitate și că România nu își poate rezolva propriile probleme în ceea ce privește transportul. De asemenea, a adăugat că a fost nevoie ca în Capitală să fie încetinite propriile transporturi de marfă.

Capacităţile Portului Constanța sunt limitate, iar pentru a le extinde ar fi nevoie de aproximativ cinci ani şi circa 1 miliard de euro pentru efectuarea lucrărilor necesare.

În starea şi cu capacităţile de producţie pe care le are, România nu reuşeşte să-şi rezolve propriile probleme legate de transport, dar pretinde cu toate acestea ca o parte semnificativă a comerţului extern ucrainean să treacă prin infrastructura sa”, a susţinut Kuzmin.

Foto Digi 24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Blocaj pe Autostrada Soarelui! Coadă de zeci de kilometri

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Constanța | Rusia

Ultimele articole