anchetaonline.ro

OFICIAL! Legea laptelui si a produselor lactate- promulgată

de | 17.11.2022 10:04 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Miercuri, 16 noiembrie, președintele Klaus Iohannis a promulgat legea laptelui si a produselor lactate.

Este vorba despre legea care prevede înființarea în Ministerul Agriculturii a „Observatorului laptelui şi al produselor lactate”, cu scopul monitorizării acestei piețe.

De asemenea, vor fi introduse măsuri și acțiuni pentru prezentarea și comercializarea produselor din lapte și a celor lactate, „urmărind sănătatea populaţiei, necesităţile de consum, respectarea condiţiilor de igienă şi informarea corectă a consumatorilor”.

Astfel, vor fi prezente pe etichete informații referitoare la etichetarea laptelui de consum şi a produselor lactate.

La nivelul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale se înfiinţează Observatorul laptelui şi al produselor lactate, în cadrul direcţiei de specialitate. Observatorul laptelui şi al produselor lactate monitorizează piaţa laptelui de vacă, bivoliţă, oaie, capră şi piaţa produselor lactate şi are ca scop centralizarea datelor de pe piaţă, urmărirea şi analizarea tendinţelor actuale şi viitoare în România, a producţiei, a echilibrului dintre cerere şi ofertă, precum şi a costurilor de producţie”,se arată în lege.

Prin etichetarea corectă, inițiatorii proiectului de lege susțin că se va reduce marketingul înșelător și concurența neloială. De asemenea, produsele pe bază de lapte cu adaos de grăsimi vegetale și produse vegetale vor fi amplasate pe rafturi separate față de produsele lactate autentice.

Este o lege corectă și responsabilă, care va proteja cetățenii de marketingul înșelător și va transforma laptele produs în România într-un adevărat “brand”, procesatorii primind recunoaștere și respect.”, a informat deputatul PSD Florin Barbu, pe Facebook.

Foto Publika.md

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Vine frigul! Ploi, ninsori și temperaturi aproape de îngheț

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: