Schimbare majoră în contestarea amenzilor de circulație. Președintele a promulgat legea

de | 21.07.2023 17:50 | Știri, Eveniment, Național

Veste bună pentru șoferii care vor să conteste amenzile primite.

Dacă până acum contestațiile amenzilor se judecau exclusiv de către Judecătoriile pe raza cărora avea loc contravenția, de acum se pot judeca şi la Judecătoriile de pe raza domiciliului contravenientului.

În acest sens, președintele Klaus Iohannis a promulgat, astăzi, 21 iulie, legea pentru modificarea art. 118 alin.(1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, relatează antena3.ro

Împotriva procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competență a fost constatată fapta ori la judecătoria în a cărei rază teritorială își are domiciliul sau sediul contravenientul”, prevede legea.

Astfel, potrivit actului normativ, conducătorii auto care vor să conteste amenzile primite o pot face de acum încolo la judecătoria pe raza căreia își au domiciliul, nu la judecătoria pe raza căreia au comis fapta pentru care au fost amendați.

Această decizie oferă un avantaj evident pentru contravenienți, care nu mai trebuie să se deplaseze la judecătorie în care a fost constatată fapta în cauză.

foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Trei dintr-un foc. Şoferi depistaţi conducând fără permis

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Klaus Iohannis

Ultimele articole