Schimbări importante la examenul pentru obținerea permisului auto

de | 13.03.2024 12:39 | Național, Lifestyle

Vești bune pentru cei care vor să devină șoferi! Proba teoretică a examenului auto se va putea susține oriunde pe teritoriul României.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi, legea care prevede că examenul teoretic pentru obţinerea permisului de conducere va putea fi susținut oriunde în ţară, nu numai în localitatea de domiciliu.

Însă examenul practic pentru obținerea permisului de conducere va rămâne să fie dat în condițiile actuale, deoarece autoritățile competente din domeniu nu au posibilități tehnice să poată să fie dar oriunde în țară. Mai exact, acesta va putea fi susținut doar acolo unde candidații își au domiciliul ori reședința.

Actul normativ modifică şi completează Ordonanţa de Urgenţă nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice și vizează reducerea timpilor de aşteptare de la promovarea examenului teoretic până la participarea la examenul practic, relatează antena3.ro. 

Proba teoretică de verificare a cunoștințelor pentru obținerea permisului de conducere se poate susține la orice autoritatea competentă de pe teritoriul României cu respectarea condițiilor de vârstă, potrivit legii.

Proba practică pentru obținerea permisului de conducere și eliberarea acestuia se realizează de către autoritatea competentă pe raza căreia solicitanții își au domiciliul ori reședința în sensul art. 231 alin. (2) sau, în cazul celor aflați la studii în România de cel puțin 6 luni, de către autoritatea competentă pe raza căreia se află adresa unde locuiesc”, prevede actul normativ.

Eliberarea permisului de conducere se va face în locul în care se va susține proba practică a examenului auto.

Foto descriptiv oradesibiu.ro/autovit.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Controale ample la benzinăriile OMV Petrom! Au fost date amenzi în valoare de 340.000 de lei

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: