Când se deschide circulația? S-a dat startul asfaltării pe Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Pitești!

de | 13.03.2024 11:45 | Național, Administrație

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că s-a dat startul asfaltării pe Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx12), iar muncitorii asocierii de constructori români și turci vor avea de așternut asfalt pe 7 km din acest tronson cuprins între Craiova și Robănești.

CNAIR precizează că mobilizarea în șantier este bună, iar în paralel se efectuează lucrări la terasamente, taluzuri, poduri și pasaje. Dacă se menține actualul ritm de lucru, sunt șanse reale ca pe acest tronson (cu o lungime de 17,7 km) circulația să fie deschisă până la sfârșitul acestui an (2024), cu cel puțin 6 luni mai devreme decât prevede termenul contractual (vara lui 2025).

”Se asfaltează primul kilometru al tronsonului 1 al DEx12 (Craiova – Pitești)!

Dacă pe acest lot experimental nu vor aparea probleme, constructorii vor continua în zilele următoare așternerea asfaltului pe încă 6 km.

Asocierea de Antreprenori români și turci (Ozaltin Insaat- Strade Bauunternehmung SRL – Visio Construction SRL) este mobilizată în șantier cu 123 de utilaje și 356 de muncitori.

În paralel se desfășoară și alte lucrări pe lotul în lungime de 17,7 km cuprins între Craiova și Robănești:

– umpluturi la terasamente

– armare, cofrare și betonare la elementele podurilor și pasajelor

– consolidări ale taluzului

Deși termenul contractual pentru finalizarea lucrărilor este la mijlocul anului 2025, constructorii, cu sprijinul CNAIR, fac tot posibilul pentru deschiderea circulației până la sfârșitul acestui an (#2024)”, a transmis Cristian Pistol, directorul CNAIR pe pagina de Facebook.

Sursă foto: screenshot Facebook CNAIR.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Spectacol caritabil. Elena Iagăr: “Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș se implică în strângerea de fonduri pentru terapia copiilor cu autism”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CNAIR

Ultimele articole