Schimbări în traficul rutier din Pitești! Noi semafoare și indicatoare

de | 09.09.2022 18:28 | Știri, Administrație, După locație, După subiect, Pitești

Se anunță noi schimbări în traficul rutier din Pitești, după ce în ședința Comisiei de sistematizare a circulației rutiere și pietonale organizată joi, 8 septembrie, au fost avizate mai multe propuneri.

1. Prima dintre schimbări va fi produsă pe strada Bibescu Vodă, acolo unde în luna iulie, a fost avizată instituirea unui sens unic. Deoarece traficul rutier a avut de suferit în urma măsurii amintite, formându-se blocaje la accesurile dinspre străzile Bibescu Vodă și Exercițiu, s-a decis să se revină la dublu sens printre blocurile A și P2, respectiv printre C și P4d.

2. S-a aprobat instituirea unui sens unic pe strada Traian, pe tronsonul cuprins între intersecțiile cu străzile Despot Vodă și Vasile Lupu, cu circulație auto dinspre strada Despot Vodă.

3. S-a hotărât să fie montate semafoare cu buton la trecerea de pietoni de pe carosabilul Bulevardului Libertății, la intersecția cu strada Bradului.

4. Montarea de indicatoare cu semnificația „Interzis în ambele sensuri”, pe Aleea Ioan Andrieșescu.

5. Vicemprimarul Mihai Ioan Mihăilescu a cerut modificarea semnalizării rutiere orizontală în zona trecerilor de pietoni, de pe străzile de categoriile I și a II-a, din intersecțiile semaforizate unde se poate efectua virajul la stânga, prin distanțarea liniei de oprire la 3 m față de trecerea pentru pietoni, pentru a se putea crea un spațiu de stocare a bicicletelor care efectuează virajul. Această propunere a fost avizată.

6. Totodată, va fi montat un semafor electric pe strada Gheorghe Șincai, la intersecția cu strada Sânta Vineri, pentru asigurarea fluenței traficului rutier pe strada Sfânta Vineri, cât și pe strada Costache Negri.

7. Va apărea un indicator cu semnificația „Interzis a vira la dreapta” pe strada Tineretului, la intersecția cu prima alee de acces din parcarea Complex Negoiu, sens de mers dinspre strada Augustin Z.N. Pop, către calea Craiovei, respectiv montarea indicatorului rutier cu semnificația „Înainte sau la dreapta” pe strada Tineretului, la intersecția cu prima alee de acces din parcarea Complex Negoiu, sensul de mers dinspre strada Smârdan către Calea Craiovei.

8. Se va monta un indicator rutier cu semnificația „Drum îngustat pe partea dreaptă” pe strada Nicolae Dobrin, segmentul de drum din zona bisericii Sf. Gheorghe II.

9. La intersecția străzilor Eroilor cu Exercițiu, se propune ca pe Bulevardul Eroilor, pe urcare, înaintea trecerii pentru pietoni, să se traseze un marcaj hașurat de 3 metri ținând astfel autovehiculele ce așteaptă la semafor mai în spate, pentru a da posibilitatea autobuzelor care vin din direcția Războieni spre Centru, să efectueze virajul în condiții de siguranță.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Controale la magazinele din Pitești! Amenzi usturătoare

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Războieni