Schioare surprinsă de avalanșă în Munții Rodnei

de | 22.04.2024 11:45 | Național, Eveniment

Momente de panică în acest weekend în munții Rodnei. O femeie care schia a fost surprinsă de avalanșă, acoperită de zăpadă și târâtă până la poalele muntelui din Vârful Gărgălău.

Din fericire, ea a reușit să scape cu viața.

Momentul a fost filmat de către un turist, iar imaginile au fost făcute publice de reprezentanții Salvamont Maramureș care atrag atenția iubitorilor de munte că temperaturile pozitive din ultima perioada au dus la apariția mai multor avalanșe.

Vezi video AICI.

Totodată, salvamontiștii susțin că practicarea schiului de tură în astfel de condiții poate duce la tragedii și recomandă prudență în alegerea traseelor.

In imaginile de mai jos surprinse de un turist ieri, sambata 20 Aprilie 2024 in „Y”-ul din Vf Gărgălău, M-tii Rodnei, Maramures mai multi pasionati de schi de tura au trait probabil aventura vietii lor, aventura care se putea incheia tragic dar din fericire s-a terminat cu bine pentru ei pana la urma.
In filmari se observa un schior care coboara si imediat dupa el cum pleaca o avalansa. La un moment dat acel schior/de fapt o schioare – fiindca am inteles ca a fost vorba de o persoana de sex feminin a fost prinsa in avalansa, acoperita de zapada si tarata pana la poalele muntelui.
Doar norocul a facut ca aceasta sa poata iesi teafara de sub zapada.
Stratul de zapada nou depus nu are priza cu stratul mai vechi si poate pleca foarte usor.
Temperaturile pozitive din ultima perioada au dus la aparitia mai multor avalanse.
Practicarea schiului de tura in astfel de conditii in zonele expuse fara o informare in prealabil poate duce la situatii tragice.
Salvamont Maramures recomanda prudenta maxima in alegerea rutelor la altitudini de peste 1600 m si mai ales informare inaintea parcurgerii unor trasee atat pe schiuri de tura , acolo unde zapada mai persista cat si pedestru.
Pentru orice problema aparuta pe munte nu ezitati sa sunati la 112 sau 0SALVAMONT.”, este mesajul postat pe Facebook de Salvamont Maramureș

Foto Facebook Salvamont Maramureș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Cod galben de ninsori în Argeș și alte 13 județe din țară

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Munţii Rodnei

Ultimele articole