Şcoala “Al. Davila” Piteşti a marcat Ziua Internaţională a Nonviolenţei prin activităţi educative

de | 31.01.2023 11:00 | Știri, Cultură, Pitești

Luni, 30 ianuarie 2023, în întreaga lume s-a sărbătorit Ziua Internaţională a Nonviolenţei în Şcoli. Pornind de la cuvintele pline de înţelepciune ale lui Mahatma Gandhi, care spunea că “Violența este arma celor slabi”, evenimentul a fost marcat printr-o multitudine de activităţi de către elevii şi profesorii Şcolii Gimnaziale “Alexandru Davila” Piteşti, promovând ideea de educație în armonie, solidaritate şi respect.

Ziua Internationala a Noviolentei Scoala Davila Pitesti_2

Conform UNICEF, nimeni nu ar trebui să se teamă să meargă la școală. Cu toate acestea, pentru mulți elevi din întreaga lume, școala este un loc periculos. O analiză realizată de Organizația Salvați Copiii România relevă o creștere alarmantă a numărului de cazuri de bullying raportate în anul școlar 2021-2022 față de anul 2019-2020, cu aproape o treime, respectiv 10.971 de situații de bullying constatate, față de 7.715 cu doi ani în urmă. În realitate, însă, situaţia este mult mai gravă, pentru că foarte multe situații de bullying nici nu ajung în statistici, nefiind niciodată raportate.

Violenţa nu te face mai puternic!

În cadrul activităţilor derulate luni, 30 ianuarie, elevii Şcolii Gimnaziale “Alexandru Davila” Piteşti au aflat ce trebuie să facă atunci când sunt victime ale oricor acte de agresiune, fie că vorbim de ameninţări, de umilire sau de violenţă fizică în incinta unităţilor de învăţământ.

Ziua Internationala a Noviolentei Scoala Davila Pitesti_3

Activităţile interactive pregătite de către profesorii Şcolii Gimnaziale “Alexandru Davila” Piteşti au fost presărate cu momente sugestive: filme din contextul școlar, experiențe personale din viața de elev, mesaje antiviolență, scurte povești relevante care au condus la conștientizarea efectelor negative ale violenței, fiind un îndemn la toleranță, pace, armonie, dialog și cooperare. Copiii au înțeles faptul că performanța trebuie dublată de un caracter frumos.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Structura anului școlar 2023-2024! Școala ar putea începe mai târziu

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Școala Gimnazială „Alexandru Davila” Pitești | UNICEF