Școli din Argeș – reabilitate în cadrul proiectului „Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi”

de | 28.01.2024 21:45 | Județean, Din ediția tipărită, Economic

Șapte școli din Argeș vor fi reabilitate și modernizate în cadrul proiectului „Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi”, prin PNRR.

Ministerul Educației a publicat recent lista finală a proiectelor admise/respinse în etapa de evaluare e eligibilității din cadrul apelului PNRR/2023/C15/MEDU/I10. Trei unități de învățământ din Pitești și alte patru din zona rurală  a județului Argeș au fost declarate admise în cadrul proiectului pentru care s-au alocat peste 225 de milioane de euro pentru reabilitarea infrastructurii școlare din toată țara, dar și pentru construirea unor noi unități de învățământ, care să aibă statutul de „școală verde”.

Potrivit edupedu.ro, implementarea integrală  investițiilor finanțate din PNRR prin prezentul apel va fi finalizată, cel mai târziu, până la data de 31 decembrie 2025. În cazul construcției de școli verzi, prețul stabilit pentru un m2 de construcție nouă este 1200 euro, iar pentru reabilitări de școlicostul mediu este de aproximativ 500 euro/m2. Sprijinul financiar acordat prin acest apel de proiecte este de 225.000.960 euro, fără TVA, valoare eligibilă din PNRR. TVA-ul este suportat din bugetul de stat. Un proiect care conține reabilitarea pentru mai multe școli poate primi cel mult 5 milioane de euro, iar pentru construcția școlilor verzi, cel mult 8 milioane de euro pe proiect.

Lista unităților de învățământ din Argeș declarate admise:

1.Reabilitare, modernizarea și dotarea Școlii Gimnaziale Bălilești.

2.Reabilitarea Școlii Gimnaziale din comuna Valea Danului în vederea transformării acesteia în școală verde.

3.Reabilitare unitate de învățământ comuna Cocu în vederea dobândirii statutului de școală verde.

4.Reabilitare Școală Gimnazială 1 Hârtiești, corp A din comuna Hârtiești în vederea transformării acesteia în școală verde.

5.Reabilitare Școala „Ion Luca Caragiale”, Pitești, în vederea obținerii statutului de școală verde.

6.Liceul cu Program Sportiv „Viitorul” Corp C8, Pitești în vederea obținerii statutului de școală verde.

7.Școala Gimnazială „Adrian Păunescu” în vederea obținerii statutului de școală verde.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

David Popovici, medalie de aur în proba de 100 de metri liber, la Euro Meet 2024

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/berta-dima/" target="_self">Berta Dima</a>

Articol scris de Berta Dima

Absolventă a programului de master Jurnalism Tematic, Universitatea București, experiență în presă din anul 2020, pasionată de domeniul social.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș