Vești proaste pentru români! Scumpiri pe bandă rulantă în 2023

de | 02.01.2023 10:07 | Știri, Economic, Național

Anul 2023 a început cu vești proaste pentru români, cu scumpiri pe bandă rulantă.

Cu toate că au fost majorate atât pensiile cât și salariile de la 1 ianuarie, aceste majorări nu acoperă ratea inflației care a sărit de 16%.

Noul an aduce taxe mai mari implicit servicii mult mai scumpe și creșteri de prețuri atât la alimente cât și la carburanți.

Încă din prima zi a noului an prețurile la carburanți au crescut și odată cu scumpirile de la pompă am fost anunțate și majorări de prețuri la alimente.

scumpiri

În 2023 vom plăti mult mai mult pe mâncare fie ea cumpărată din magazine, hipermarketuri sau comandată la restaurant.

Totodată vom plăti mult mai mult și pentru băuturi carbogazoase sau pentru sucurile cu zahăr. Și berea fără alcool se scumpește, la toate aceste produse TVA ul va crește cu 10 procente de la 9% la 19%.

 

scumpiri

 

De asemenea și asigurările auto obligatorii se majorează anul acesta iar pentru vicii românii trebuie să se pregătească să scoată mai mulți bani din buzunar deoarece se scumpesc și țigările,  fie ele normale sau electronice.

Pentru cei care sunt pasionați de vacanțe vestea nu este prea bună, prețurile pentru cazare vor fi mult mai mari în 2023, după ce TVA-ul în domeniul Horeca crește de la 5% la 9%.

 

Foto descriptiv

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: