anchetaonline.ro

Se pregătesc schimbări importante la examenul auto

de | 05.10.2022 12:27 | După locație, După subiect, Lifestyle, Național, Știri

Proba practică a examenului auto ar putea trece prin schimbări importante, după ce parlamentarii UDMR au înaintat un proiect de lege în acest sens.

Mai exact, proba de traseu a examenului de conducere ar putea fi desfășurată și cu examinatori autorizați, nu doar cu ofițeri și agenți de poliție.

Conform inițiatorilor proiectului de lege, DRPCIV nu reușește să programeze examenele în ritm optim din cauza lipsei de personal.

Astfel, profesia de examinator autorizat ar putea fi executată de orice persoană care obține o autorizație în acest sens.

Prezentul proiect de lege a fost necesar deoarece Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) nu poate efectua examenele în ritmul necesar din cauza lipsei de personal, iar, astfel, candidații trebuie să aștepte luni de zile pentru a obține o programare la proba practică, necesară pentru obținerea permisului de conducere.

Inițiativa noastră are ca scop transparentizarea actualului sistem de reglementare și facilitarea procedurilor administrative pentru obținerea permisului de conducere”, a declarat inițiatorul proiectului, Benedek Zakariás.

Ce condiții trebuie să îndeplinească cei care doresc să obțină o autorizație de examinator

Proiectul de lege prevede ca Autoritatea Rutieră Română (ARR) să fie responsabilă pentru examinarea candidaților.

Cei care doresc să obțină autorizație de examinator trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

– De minimum 3 ani să aibă permis de conducere pentru categoria B.
– În ultimii 3 ani, să nu fi avut permisul de conducere anulat ori suspendată exercitarea dreptului de a conduce.
– Nu trebuie să exercite activități în școli de șoferi.
– Să urmeze un curs de formare inițială.

Pentru a obține autorizație de examinator pentru categoriile C sau D, pe lângă condițiile de mai sus, persoana trebuie să aibă cel puțin 5 ani experiență în categoria de vehicule pentru care solicită atestarea sau să promoveze testul de evaluare teoretică și practică. Prin această modificare eliminăm posibilitatea ca un agent de poliție, după trei ani de experiență în domeniu, să examineze pentru orice categorie de autovehicule, așa cum este în prezent”, adaugă Benedek Zakariás.

Foto: Adevarul.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ciuperci uriașe descoperite la 70 de km de Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: