anchetaonline.ro

(VIDEO) Secțiile Spitalului de Urgență Pitești verificate în continuare!

de | 17.08.2023 10:07 | Știri, Administrație, Importante, Județean

Prefectul județului Argeș, Radu Perianu a anunțat în această dimineață faptul că reprezentanții  Comisiei de control în unitățile spitalicești, constituită prin Ordin de prefect, își continuă activitatea, sunt verificate în continuare secțiile Spitalului de Urgență Pitești.

Acesta a precizat că i-au fost transmise de către Direcția de Sănătate Publică mai multe probleme pentru care inspectorii au dat sancțiuni și au cerut să fie luate măsuri, precum:

  • infiltrații în plafon la Secția Obstretică-Ginecologie,
  • tâmplărie deteriorată care nu mai poate fi dezinfectată,
  • protocol de sterilizare, încălcat.

În secția Obstretică-Ginecologie, inspectorii DSP au constatat că sunt infiltrații la nivelul plafonului, pe un hol și într-un salon în care sunt cazate lehuze.

 

Au cerut ca locațiile să fie igienizate și au stabilit termen până la sfârșitul aceste luni.

 

La Oftamologie nu se respectă protocolul stabilit pentru sterilizare și a fost aplicată o amendă în valoare de 2000 de lei.

 

Tâmplăria din lemn este o problemă, îndeosebi cea de la nivelul grupurilor sanitare, pentru că este veche, s-a deteriorat și nu mai poate fi curățată și dezinfectată.

 

Tot raportul preliminar al DSP Argeș arată că nu este asigurată dotarea minimă cu grupuri sanitare în întreaga unitate spitalicească.

 

În saloane nu se asigură dotările minime obligatorii ce prevăd o priză de oxigen la două paturi și sonerie la fiecare pat. Încă se pratică să anunțe cineva o asistentă sau o infirmieră dacă un bolnav are nevoie de sprijin”, a transmis Radu Perianu.

Prefectul a mai adăugat faptul că Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș a dat amenzi în valoare de 5500 lei, una dintre ele, unui agent economic care are un spațiu închiriat în incinta spitalului și avea frigiderele alimentate de la prize desprinse din perete, un pericol clar de producere a unui incendiu.

 

INFORMAȚII NOI

În urma informațiilor apărute în spațiul public cu privire la neregulile constatate în urma controlului de astzi de la SJU Pitești, Marcel Buzatu, șeful Secției de Obstetrică Ginecologie a precizat faptul că cele menționate nu sunt adevărate. Acesta a mai menționat faptul că toate saloanele sunt în perfectă stare, curate și că singura problemă este cea de la intrarea în secția de Ginecologie, problemă constatată și remediată.

 

Foto descriptiv

Video: Facebook Spitalul Județean de Urgență Pitești

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

După 11 ani,  ANAF Mehedinţi îi cere patronului de la Clemans 700.000 euro în dosarul DIICOT

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: