Șeful Poliției Autostrăzi – prins de subalterni cu 160 km/oră la Bascov

de | 12.04.2023 21:30 | Din ediția tipărită, După locație, Importante, Știri

Se „dădea” cu noul model BMW al Poliţiei Române!

Subcomisarul Sorin Slăvilă, şeful A1 Bucureşti-Piteşti, riscă suspendarea permisului după ce a fost surprins chiar de radarul Poliţiei Autostrăzi gonind cu 150-160 km/oră la ieşirea spre Bascov, unde restricţiile impun reducerea vitezei la 40 km/oră.

Noile maşini ale Poliţiei Române au scos la iveală nebănuite veleităţi de piloţi de curse la agenţii şi ofiţerii care au coborât din Loganuri şi s-au trezit cu volane de BMW în mână. Printr-o controversată achiziţie a Inspectoratului General al Poliţiei Române, care de altfel a ajuns şi în atenţia Parchetului European şi a DNA, parcul auto al instituţiei a fost upgradat cu 600 de BMW-uri, care au fost distribuite în toată ţară. O astfel de bijuterie pe patru roţi a ajuns şi în dotarea Biroului de Poliţie Autostrada A1 Bucureşti-Râmnicu-Vâlcea, spre bucuria noului şef al structurii, subcomisarul Sorin Slăvilă.

sorin slavila sef autostrada (2)

Ofițerul Sorin Slăvilă, pe vremea când se dădea cu Loganul pe străzile din Titu

►Când un fost poliţist rural descoperă BMW-ul…

Sorin Slăvilă conduce de puţin timp Poliţia Autostrăzii A1, funcţie pe care și-a adjudecat-o după o „fulminantă” carieră de rutierist la Tărtăşeşti şi Titu! De când biroului pe care îl conduce i-a fost repartizat un BMW, tânărul ofiţer nu se mai dă jos de la volanul noii sale jucării, cu care se plimbă zilnic de la un capăt la altul al autostrăzii. Evident, cu motorul turat la maximum, că ar fi şi păcat de la Dumnezeu să mergi „la pas” cu aşa un bolid, cum mergea el pe vremuri cu Loganul pe drumurile pline de praf de la Titu.

Ceasul rău, pisica neagră au făcut ca, în urmă cu vreo două-trei săptămâni, pe când să dădea cu maşina lui de James Bond pe autostradă, să fie surprins de radar depăşind cu mult viteza legală, deşi nu se afla în nicio misiune. Ironia sorţii face ca cei care l-au prins să fie taman subalternii lui, de la Poliţia Autostrăzii, care se instalaseră cu aparatul radar chiar la ieşirea de pe A1 spre Bascov, acolo unde sunt restricţii suplimentare de viteză.

Ei bine, potrivit surselor „Ancheta”, nu numai că bravul subcomisar nu a încetinit, dar a fost surprins de radar cu 150-160 km/oră pe un segment de drum unde şoferii sunt obligaţi să încetinească până la 40 km/oră pentru a evita să intre în curbă cu viteză şi, astfel, să rişte accidente grave.

După cum este bine ştiut, odată înregistrat de aparatele radar din dotarea Poliţiei, nici papa nu mai scapă, pentru că înregistrările nu pot fi modificate. Astfel că, şi dacă ar fi vrut să-l facă scăpat pe şeful lor, poliţiştii de la Autostradă nu au avut nicio posibilitate. Din acest motiv – spun sursele noastre – varianta suspendării permisului subcomisarului Sorin Slăvilă a devenit o chestiune inevitabilă.

► Acuzat de fals în declaraţii în primii ani ai carierei

Dar cine este Sorin Slăvilă şi de unde a apărut el în viaţa poliţiştilor de pe A1 şi a şoferilor care tranzitează autostrada Bucureşti-Piteşti? Fără doar şi poate, este un poliţist mânat de ambiţii mari de a avansa în carieră. Licenţiat şi masterat al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, Sorin Slăvilă şi-a început activitatea de vajnic apărător al legii la Secţia de Poliţie Rurală Tărtăşeşti, unde a lucrat până în 2014.

raport criminalistic expertiza grafologica dosar tartasesti sef autostrada

Din acea perioadă datează şi un scandal în care numele său a fost implicat, Sorin Slăvilă, pe atunci inspector de poliţie, fiind acuzat de către un cetăţean din Tărtăşeşti că ar fi falsificat declaraţia unui martor într-un dosar penal de lovire şi alte violenţe, care de fapt nici măcar nu fusese de faţă la incidentul care a dus la constituirea dosarului.

După ce experţii grafologi au stabilit că semnătura respectivă a fost executată de poliţist, în faţa procurorilor Sorin Slăvilă a declarat că „nu-mi mai amintesc dacă (n.red. – martorul) a fost de faţă când am consemnat declaraţia şi, dacă raportul de constatare arată că semnătura martorului a fost executată de mine, posibil să fie adevărat, nu-mi mai amintesc, deoarece a trecut o perioadă de doi ani!”

Mai multe detalii despre acest caz citiți AICI!

Cum s-a terminat povestea? Cu siguranţă bine pentru ofiţerul Sorin Slăvilă, de vreme ce astăzi e bine mersi două grade mai sus.

A luat 4,95 la concursul pentru şefia Poliţiei Titu

După Tătărăşti, Sorin Slăvilă a ajuns în 2014 la Titu, la Biroul Rutier din acest oraş. Nu s-a mulţumit cu simpla poziţie de inspector principal, aşa încât în vara anului 2019 îl găsim în postura de candidat la funcţia de șef al Secţiei 13 Poliție Rurală Titu. Atât de bine a fost pregătit, încât prestaţia sa i-a adus o lamentabilă notă de 4,95.

concurs sef auttostrada slavila nota 4

Câteva luni mai târziu, inspectorul principal îşi încearcă din nou norocul pentru aceeaşi funcţie, rămasă în continuare vacantă, unde obţine din nou un rezultat de toată jena, fiind ultimul dintre cei cinci candidaţi, cu nota 6,83.

N-a fost bun pentru Poliţia Titu, dar iată că e bun pentru Autostradă!

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Subofiţerul ISU care a jefuit vilele VIP-urilor din Argeş a fost arestat în Italia

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alexandru Ioan Cuza | autostrada A1 | Bascov | Vâlcea