Șeful Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate s-a pensionat și a intrat în politică

de | 22.01.2024 20:30 | Județean, Din ediția tipărită, Politic

▼Perioadă de mari schimbări pentru comisarul-șef Iulian Sîrbu

Unul dintre cei mai vechi membri ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, comisarul-șef Iulian Sîrbu, și-a încheiat cariera în Poliție, prin pensionare și a făcut pasul către lumea politică. La finele săptămânii trecute, președinta Organizației PNL Argeș, Alina Gorghiu, care este și ministrul Justiției, a anunțat cooptarea comisarului-șef în echipa sa.

Mă bucur foarte tare că, astăzi, (n.r. duminică, 21 ianuarie) ni s-a alăturat în organizație un om de calitate extraordinară: Iulian Sârbu, care, timp de 14 ani, a condus Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Pitești. Experiența domniei-sale ne va ajuta mult în proiectele pe care le avem pentru protecția tinerilor, mai ales împotriva consumului de droguri. Îi mulțumesc pentru încrederea acordată PNL.”, a fost mesajul transmis de către Alina Gorghiu.

Absolvent al Academiei de Poliție „Alexandru I. Cuza”, promoția 1994, timp de aproape trei decenii a activat doar în cadrul BCCO Pitești. Acesta a preluat conducerea structurii de Combatere a Crimei Organizate în 2009. Până la acel moment, Iulian Sîrbu fusese adjunct al structurii specializate. Am putea spune că este printre puținii din generația sa cu o carieră atât de îndelungată în slujba legii, mulți preferând să devină tineri pensionari, renunțând la uniformă imediat ce legea le-a permis. Sub conducerea cms.-șef Iulian Sîrbu, echipa BCCO Pitești, formată din polițiști dedicați, cu aptitudini dovedite de undercover și investigare, a avut o activitate de destructurare a grupurilor infracționale care se ocupau cu trafic de droguri, de persoane sau informatice, cu rezultate recunoscute în plan național, care i-au adus în repetate rânduri titlul de cea mai bună brigadă de combatere a crimei organizate din țară. La pensionare, cms.-șef Iulian Sîrbu i-a predat ștafeta lui Marius Bădescu, șeful serviciului Trafic de Persoane, care a fost desemnat la conducerea BCCO Pitești.

„Politica înseamnă administrarea puterii primite de la oameni!”

La scurt timp după ce a fost dată vestea de către președinta PNL Argeș, l-am întrebat și pe proaspătul liberal, cms.-șef Iulian Sîrbu, ce l-a determinat să se alăture partidului.

Cu ce gânduri ați făcut pasul către lumea politică?

Am adunat multă expertiză, dar și experiență și știu cât de important este să ne protejăm viața noastră, a familiilor noastre și, în special, a tinerilor de fenomene care iau amploare, iar aici mă refer la consumul și traficul de droguri, traficul de ființe umane, exploatarea persoanelor vulnerabile etc.

Ce v-a determinat să alegeți PNL pentru această nouă carieră?

Știu că politica este un domeniu complex, știu și că lumea, în general, este nemulțumită de cum merg lucrurile. De asemenea, cunosc faptul că există un grad mare de neîncredere în instituțiile statului. Și această nemulțumire se traduce, de cele mai multe ori, în voturi pentru partide sau lideri extremiști, autoritari. Nu avem nevoie de așa ceva în România, iar 2024 este un an de cotitură.

 

Pe parcursul carierei profesionale am văzut că trebuie să fim realiști și serioși față de oameni. Oamenii știu foarte bine cum merg lucrurile și ceea ce contează sunt problemele lor reale, nu cele imaginate. În democrație, cetățenii au mereu dreptate, iar politica înseamnă administrarea puterii primite de la oameni. Și cred că nu se poate să mergem mai departe și în România, și în Argeș, și în toate județele, fără o politică bună.

 

Sunt multe partide în țara noastră și mulți lideri politici, fiecare cu discursul lui și cu scenariul lui. Și mai avem și un an complicat în fața noastră, dat fiind faptul că vom trece prin cinci scrutinuri. Poate vom avea și o comasare, rămâne de văzut.

 

Cred că PNL este partidul de echilibru. Este partidul care reglează excesele celorlalți din viața politică autohtonă, cu cea mai veche istorie din România, un partid european și ultimul partid istoric din țara noastră care, de 30 de ani, se menține în preferințele românilor. Și mai are un avantaj acest partid. Acolo unde conduce la nivel local, face performanță. Există deja un model liberal de administrație locală care poate fi promovat.

 

Dar cred că politica bună este singura șansă să ne dezvoltăm și PNL este în măsură să facă o politică bună ca partid al echilibrului, atât la nivel național, cât și la nivel local.”

 

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Gabriela Ionescu a plecat la București! Adjuncta Fiscului argeșean a fost numită vicepreşedinte ANAF!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/sofia-paul/" target="_self">Sofia Paul</a>

Articol scris de Sofia Paul

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență în presă pasionată de fotografie și călătorii.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PNL

Ultimele articole