anchetaonline.ro

Șeful Poliției Mioveni, despre noul adjunct: „No, s-a deșteptat și prostu’ nostru!”

de | 14.09.2022 21:35 | Știri, Administrație, Importante, Județean, Mioveni

S-a schimbat adjunctul Poliției orașului Mioveni, în urma promovării examenului susținut în data de 7 septembrie.

La unica probă de concurs, care a constat doar într-un interviu pe teme profesionale, au participat patru  polițiști, iar câștigător, cu nota 8,68, a fost declarat Constantin Fica – fost adjunct al șefului Biroului Rutier Câmpulung.

În ultima perioadă, Constantin Fica a fost un candidat constant în concursuri pentru diferite poziții în cadrul IPJ Argeș, dar nu a reușit niciodată să obțină un calificativ care să îl certifice pe posturile pe care le viza. Surpriza nu a venit la Mioveni numai din perspectiva faptului că Fica, în sfârșit, a câștigat un concurs undeva, ci și din aceea că majoritatea polițiștilor îl așteptau în această poziție pe adjunctul interimar, Dragoș Tinca, polițistul-erou, premiat recent de MAI, care – în luna iunie – a salvat doi copii de la înec, în zona Bemo, într-o intervenție care a ținut capul de afiș al mass-mediei.

Dar, și la Poliția Mioveni, nu e pentru cine se pregătește…

După finalizarea acestei etape, l-am întrebat și pe comandantul Poliției Mioveni, comisarul-șef Cristian Mihalcea, cum s-a prezentat noul adjunct și ce așteptări are de la acesta, mai ales că predecesorul lui oficial (Marius Aioanei) a plecat cu alai penal din funcția respectivă.

 

Nu s-a prezentat încă la post. Domnul Fica a mai participat și la alte examene din Poliție și nu a luat. Probabil acum s-a pregătit mai bine. Se întâmplă, știți cum e… mai pici un examen, mai încerci și iei altul. Au o vorbă ardelenii: «No, s-a deșteptat și prostu’ nostru!» Eu îi doresc succes! Sper să poată duce Mioveniul, pentru că nu este așa simplu cum cred unii.”, ne-a declarat comisarul-șef Cristian Mihalcea, care ne-a mărturisit că domnia-sa nu va mai sta foarte mult pe funcție, dat fiind faptul că iese la pensie.

 

Sper ca aici să își facă treabă și nu cred că va avea ocazia să stea în biroul comandantului până la 11:30 să își facă planuri cum să conducă Poliția Mioveni.”, a mai adăugat acesta, cu referiri la experiențele nefaste din alt mandat de adjunct.

 

În ceea ce-l privește pe polițistul pe care toți din structură îl așteptau în această poziție, Dragoș Tinca, cei alături de care a lucrat până acum ca adjunct au organizat o întâlnire pentru a își lua rămas-bun. L-am prins pe comisarul-șef Mihalcea pentru declarații, la foarte puțin timp după această reuniune.

 

Colegii au făcut un gest frumos și s-au despărțit în condiții deosebite de Dragoș Tinca, pentru că au apreciat munca lui. Eu zic că a făcut o treabă excelentă și toți colegii i-au mulțumit. M-am simțit onorat că l-am avut lângă mine.”, ne-a mai declarat șeful Poliției Mioveni, cu regret că nu va mai colabora cu Dragoș Tinca și fără să evite să critice modul în care se fac promovările la nivel de IPJ. „Cred că acest sistem de examen pentru funcțiile din Poliție nu este cel mai potrivit. Înainte aveam o altfel de politică de cadre: se alegeau anumiți oameni, în baza rezultatelor avute în carieră și se stabileau posibili șefi. Dintre ei, se făcea selecția celor care conduc. Probabil acum, Constantin Fica -după ce a trecut prin atâtea examene și a fost nevoit să învețe de atâtea ori – chiar a reținut materia.”, a mai declarat comandantul Poliției Mioveni, sesizabil nefericit cu deznodământul acestui concurs.

 

Candidat și ca secund la Poliția Municipală

Printre posturile pentru care a candidat comisarul Constantin Fica este și cel de adjunct al șefului Poliției Municipiului Pitești. În 2018, acesta a concurat pentru această funcție, însă – deși a obținut 8,86 la interviu – a avut un contracandidat care a obținut mai mult. A contestat rezultatul, dar, în urma reexaminării probei, a fost depunctat, ajungând la 7,92.

 

Alina Fica - Șeful Poliției Mioveni, despre noul adjunct: „No, s-a deșteptat și prostu’ nostru!”

 

Soția noului adjunct Fica a făcut pasul în politică

 

Căutând referințe despre noul adjunct de la Mioveni, am descoperit și că soția sa a făcut pasul către cariera politică. În luna iunie, în cadrul unei conferințe de presă, conducerea interimară a PSD Câmpulung, a prezentat cei mai noi membri ai Organizației Municipale, proaspăt validați, printre care se afla și consilierul juridic Alina Fica.

M-am înscris în echipa PSD pentru schimbare. Îmi doresc enorm ca, în viitor, copiii mei să crească într-un oraș curat, dezvoltat, cu adevărat european.”, a declarat Alina Fica în fața celor prezenți.

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Medic nou la Spitalul Mioveni, pe obstretică – ginecologie!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Fica | Constantin Fica | Cristian Mihalcea | Mioveni | PSD